Laatste nieuws

Laatste Nieuws

Kijk voor het Laatste Nieuws op de Nieuws pagina

Update 19 januari 2016: Reglement voor 2015-2017

TGL Sponsors

sponsors zijn gelinkt!

Extra informatie

Het mastercircuit van de Langebaan.

Doelstelling:

www.schaatscircuit.nl is een initiatief van Masters Circuit Langebaanschaatsen Nederland (MCLN), een bij de KNSB aangesloten vereniging. MCLN heeft als voornaamste doelstelling om oudere wedstrijdschaatsers (m/v) in de gelegenheid te stellen om meerdere malen per jaar (zo'n 10 tot 15 maal) op Nederlandse topbanen (o.a. Heerenveen en Hoorn) officiële wedstrijden te rijden over de reguliere langebaan afstanden zoals de 500m, 1.000m, 1.500m en 3.000m.

Incidenteel worden er ook op de kortere afstanden zoals 100m en 300m en de langere afstanden zoals 5.000m en 10.000m wedstrijden georganiseerd.

De wedstijdorganisatie is zodanig gestructureerd dat de gereden tijden opgenomen worden in de SARA registratie van de KNSB.

Trainingsgroep Loosdrecht

Junioren Pupillen

Foto's: junioren (links) en pupillen (rechts)

De Trainingsgroep Loosdrecht bestaat uit pupillen en junioren. Onderaan deze pagina staat een video met uitleg over een TGL training. Jeugdschaatsers (en de ouders) kunnen hiermee een eerste indruk krijgen van een training bij de Trainingsgroep.

Club van 50, TGL Sponsors

TGL draait volledig op de vrijwillige inzet van het bestuur, de trainers/coaches, etc.
De "Club van 50" is een initiatief om TGL financieel te ondersteunen. Denk hierbij aan kleding, trainingstages, etc.

Klik hier voor meer informatie.

Informatie over de Trainingsgroep Loosdrecht

TGL Jeffrey van Norden

Van JSL naar de TGL (Trainingsgroep Loosdrecht).

Kinderen, die te oud worden voor het Jeugdschaatsen kunnen overstappen naar de Trainingsgroep Loosdrecht (TGL). Er wordt getraind op de Vechtse Banen in Utrecht. TGL bestaat uit pupillen en junioren. Alle JSL-ers doen mee aan schaatswedstrijden en afhankelijk van de prestaties mogen ze aan bepaalde afstanden mee doen. Dit geldt praktisch gezien meer voor de pupillen. De junioren kunnen letterlijk extra trainingsmogelijkheden verdienen bij bepaalde prestaties.

Je gaat dan (net als bij JSL) onder goede begeleiding trainen. De video, die je op deze pagina kunt bekijken, is gemaakt tijdens een training van de Trainingsgroep Loosdrecht. Het geeft in 7 1/2 min een goed beeld van de training en met name ook van de progressie, die een schaatser na JSL door kan maken.

De schaatsgroep bestaat uit pupillen en junioren. In de video is dat duidelijk te zien door het verschil in kleding en (jawel) de sponsors.

Tijdens deze schaatsles verzorgt schaatsleider René Gerritsen de training bij de pupillen. Het betreft de laatste door hem te geven schaatstraining in het kader van zijn KNSB-opleiding tot "Schaatsleider 2". Het behalen van dit diploma is erg belangrijk voor JSL. Het is tevens verplicht om een aantal gediplomeerde schaatsleiders op de baan te hebben.

Jan Oosterink is zijn praktijkbegeleider.

Van belang is verder, dat er JSL schaatsleiders zijn, die bekend zijn, en ervaring hebben met het trainen van de Trainingsgroep. De overgang van JSL naar de Trainingsgroep Loosdrecht moet natuurlijk naadloos kunnen verlopen.

In de video worden de pupillen getraind door Jan Oosterink en Leo Adegeest. Leo is trainer bij SHV Woerden. De 10 pupillen van Loosdrecht vormen met 2 pupillen van SHV Woerden één groep. De groep wordt overigens weer in twee delen gesplits, zodat elke trainer aparte zaken kan trainen.

De junioren worden op de video getraind door Aat Kool. Het zal je opvallen hoe mooi de schaatstechniek al ontwikkeld is en hoe hard ze gaan.

Neo-senior Thomas Kool komt een aantal keren op de video voorbij in een zeer mooie stijl.

Verdere uitleg wordt in de video gegeven.

Tja, en als je heel goed bent, keihard ervoor traint en je leven helemaal inricht op het halen van topprestaties, dan......

De toppers zijn ook op easy gliders begonnen!

Video Trainingsgroep Loosdrecht

Klik op de Play button om de video te starten (soms twee keer).

Gouden Schaatsen? Dat kan!

Brandsma Metaalveredeling

Klik op de Play button om de video te starten (soms twee keer).