Laatste nieuws

Laatse Nieuws

In de linker kolom wordt regelmatig het laatste nieuws van TGL gepubliceerd.

Het laatste nieuws komt bovenaan te staan.

Links

Extra informatieHeeft u schaatsnieuws, dat hier geplaatst kan worden; informeer de site manager. Ga naar de "Contact" pagina op de website van "Schaatsen Loosdrecht".

Laatste Nieuws TGL

Eindklassement en
uitslagen Clubkampioenschappen 2016

Hieronder kun je de (gecorrigeerde) eindklassementen van de TGL clubkampioenschappen 2016 downloaden.

Er zijn 23 PR's gereden en twee clubrecords (Isa Molenaar op de 500m en Yvonne van de Meent op de 100m)

De Clubkampioenen zijn: Marjolein van der Steen en Bart Vreugdenhil.

Klik op het "Excel" logo om het bestand in een nieuw venster te openen.Boni Actie 30 sept - 25 nov 2015

Klik op onderstaande twee plaatjes om een PDF versie in een nieuw venster te openen.


TGL Bijeenkomst seizoen 2014/2015

Klik hier om het PDF document met de hele Power Point slideshow te bekijken. Let op, het document is ongeveer 5MB.
Het document opent in een nieuw venster.


Uit de Nieuwsster van 3 september 2014

TGL- schaatsgroep bestaat 20 jaar

Heel jaar hard trainen met plezier

Op 1 september bestond de Trainings Groep Loosdrecht officieel 20 jaar. Reden om samen met secretaris Erma de Man eens terug te kijken op 20 jaar hard trainen om de schaatstop te bereiken. Natuurlijk is het geweldig dat er vanuit Jeugd schaatsen Loosdrecht (JSL) elke zaterdagmiddag meer dan 100 kinderen tussen 8 en 12 jaar schaatsen op de Vechtse Banen. Maar wat doe je daarna?
Vanuit de IJsclub Loosdrecht ontstond de behoefte om met de talenten na JSL een stapje verder te gaan. Aat Kool en Pieter Vlug waren de trainers van het eerste uur. Ze vormden een groepje jonge schaatsers, volgden diverse trainerscursussen en richtten de TGL op. Daarbij speelde ook Aats vrouw Jopie een onmisbare rol in de organisatie.
Waarbij ook de eerste sponsors Doeland en Mazda zeker niet vergeten mogen worden.
Nu 20 jaar later is de TGL nog steeds een bloeiende club met een actief bestuur waarin naast Erma de Man voorzitter Erwin Lauppe en penningmeester Karin Gerritsen zich inzetten om de wedstrijdschaatsers zo goed mogelijk te begeleiden. En het is niet mis wat die ongeveer 40 jongeren tussen 12 en 23 jaar moeten doen om zo ver mogelijk te komen in hun favoriete sport op de klapschaats. In april kunnen ze een maandje afkicken, maar de overige 11 maanden trainen ze keihard, minimaal drie keer maar in de winter vaak vijf keer per week, op de avonden en de zaterdagochtenden. Plus de wedstrijden door het hele land. Van mei tot eind september doen ze aan hardlopen, inline-skaten, wielrennen en andere conditieoefeningen en ’s winters staan ze natuurlijk op het ijs. De Vechtse Banen in Utrecht is de thuisbasis van de TGL.

Toptrainers

Onder leiding van de trainers René Gerritsen en Jan Oosterink wordt hun techniek verbeterd en uiteraard is er veel aandacht voor kracht en uithoudingsvermogen. Alles volgens uitgekiende schema’s. Voor het duo dat de jeugd op deze wijze begeleidt, mag je een diepe buiging maken. Gaat u maar eens na: 11 maanden per jaar trainen, gemiddeld drie keer per week en dan nog eens coaching tijdens wedstrijden in heel Nederland. En dat allemaal als vrijwilliger, de heren krijgen hiervoor geen vergoeding. Kom daar eens om bij andere sporten!
Niet iedereen kan zomaar meedoen met de TGL. Je moet een diploma van het jeugdschaatsen kunnen tonen en daarnaast moet je een bepaald niveau hebben om aan te kunnen sluiten. Soms mag je een proef doen om te bewijzen dat je erbij hoort. Want het gaat wel om de prestatie. Van de huidige groep zijn er zes leden die deel uitmaken van een selecties. Uiteraard is de TGL opgezet volgens leeftijdsgroepen en favoriete afstanden. Dat varieert van 100 meter tot 5000 meter.

Plezier

Momenteel zijn bij de mannen Jeffrey van Norden (21 jr.) die meedeed aan het NK in het Olympisch Stadion en de 18-jarige Olof Gerritsen namen die er uit springen. De 21-jarige Benita de Man rijdt ook goede tijden, maar kwam net tekort voor de regionale selectie.
Ook Marjolein van der Steen hoort bij de talenten met mogelijkheden.
Bij de jongste leden is veel potentie aanwezig.
Maar het plezier is en blijft nummer één. Samen lekker trainen, je best doen om zo gezond en fit mogelijk aan de start te staan, de blijdschap als je toch weer een tiende seconde van je persoonlijke tijd verbetert. Dat is wat deze jongeren verbindt, de uitdaging in de sport, om altijd de beste te zijn. Bij regen, vorst en zonneschijn, iedereen doet altijd mee.
Het bestuur heeft sponsors geregeld waardoor kleding en andere materialen optimaal in orde zijn. Zonder Brandsma Metaalveredeling, de Bikeshop, Fa. Hennipman, 123inkt.nl en de TGL “club van 50” zou het niet mogelijk zijn.
Binnenkort is er een klein TGL-feestje, maar niet te lang. Want eind september lonkt het ijs weer. Wie weet komt er ooit een TGL‘er die beter is als Sven Kramer of Ireen Wüst?


Einde seizoen 2013/2014

n nu is het tijd om te relaxen………………….

Begin mei starten we met de zomertrainingen !!!

27 maart

Record wedstrijd in Heerenveen

Deze dag stond echt de laatste wedstrijd dag op het programma in Heerenveen. Nog vier TGL leden, Annemee Gerritsen, Friso van Ee, Mart van der Made en Rink Wilbrink, wisten de weg naar Thialf te vinden voor de recordwedstrijd georganiseerd door schaatsver. Woerden. De andere leden hadden hun schaatsen al in de kast gelegd en genoten van hun welverdiende rust.
Gelukkig werden er ook deze dag nog PR’s gereden. Rink verbeterde zijn tijd op de 1000 meter, Annemee op de 500 meter en Mart reed een nieuw tijd op de 700 meter.

Voor uitslagen zie;
http://www.shvwoerden.nl//uploads/docs/SHV_Woerden_in_Heerenveen_27-03-2014.pdf

24 en 25 maart

Meerkampen in Heerenveen

Het seizoen zit er bijna op maar toch waren er nog leden die weer richting Heerenveen gingen, dit maal voor de Grote en Kleine vierkamp wedstrijd georganiseerd door STW uit Wageningen.
Marjolein van der Steen en Martijn Lauppe hadden zich ingeschreven voor de kleine meerkamp, een wedstrijd over 500 / 1000 / 1500 en 3000 meter. Olof Gerritsen ging voor de langere afstanden op de Grote vierkamp nl. de 500 / 1500 / 5000 en 10.000 meter. De wedstrijd werd gehouden over twee dagen. Marjolein reed een goed toernooi en eindigde op drie van de vier afstanden op de eerst plaats, na alle afstanden mocht ze dus de gouden medaille ophalen. Ook reed ze nog twee PR’s en dus ook clubrecords op de 1000 en 3000 meter.
Martijn eindigde op de negende plaats in het klassement.
Olof reed ook een mooi toernooi, op de 500 meter eindigde hij als eerste, waarna hij na de eerst dag nog op een podiumplaats stond. Met zijn derde tijd op de 1500 meter en een achtste plaats op de 10.000 km. zakte hij net een plaatsje in het klassement met als gevolg een vierde plaats.
Wel reed hij op de 10 km. een PR in een tijd van 15.13.42 min. Dit was ook gelijk een clubrecord waarmee hij de tijd van Jeffrey van Norden uit de lijst reed.

19 maart

Wedstrijd in Heerenveen

19 maart vertrokken 14 TGL leden richting ijsbaan Thialf voor een wedstrijd georganiseerd door ijsclub Zeist. Het doel was natuurlijk weer om zoveel mogelijk PR’s en misschien zelfs wel clubrecords te verbeteren. De wedstrijd begon om 18.00 uur en iedereen was ruim op tijd aanwezig.

Het ijs was fantastisch want afgelopen weekend was de finale van de Worldcups gehouden en aankomend weekend werd het WK Allround gehouden. Het regende dan ook PR’s bij de deelnemers.
Om 20.00 uur was de wedstrijd afgelopen en ging iedereen tevreden richting de MacDonalds in Joure.

17 maart 2014

Nkika in Heerenveen

Maandag 17 maart werd in Thialf in Heerenveen een 700 meter wedstrijd gehouden waarvoor de opbrengst na aftrek van de kosten voor KIKA was.
Olof Gerritsen had zich hiervoor ingeschreven, er werd gereden in de verschillende leeftijdscategorieën. Olof eindigde twee keer op de derde plaats in de tijden 52.75 sec. wat een PR en clubrecord was. De tweede omloop ging in 53.09 sec. Dus de derde plaats in het Algemeen Klassement.

Het NKika is ontstaan nadat enkele schaatsers uit de Nederlandse subtop een 700-meterwedstrijd hadden gereden. Het bleek dat een van hen een officieus nationaal record reed! Er ontstond veel animo onder schaatsers om dit record aan te vallen. Het idee voor een 700-meterwedstrijd was geboren!
Er werd door de organisatie een totaalbedrag van €4.747 opgehaald daardoor was de avond sowieso geslaagd.

Prijsuitreiking 16 maart 2014

Zondagmiddag om 16.00 werd onder belangstelling van ouders en belangstellenden de prijsuitreiking gehouden in “de Bongerd”

Voorzitter Erwin Lauppe heette iedereen welkom en gaf na een korte evaluatie over het afgelopen jaar daarna het woord aan René Gerritsen voor de prijsuitreiking.
De JSL leden mochten als eersten naar voren komen om hun certificaat en medaille op te halen. Helaas waren er een aantal niet aanwezig, zij krijgen hun medaille later overhandigd.

Alle TGL rijders kregen ook een certificaat en een medaille.
René Gerritsen overhandigde daarna aan Marjolein van der Steen haar bekers behorende bij de titel TGL Clubkampioenschap Dames ( de Brandsma wisselbeker en een beker die ze mag houden.)
Nummer twee werd Leonie Kaspers en derde werd Jill Couturier.
Bij de mannen waren de bekers voor León de Groot
Tweede werd Martijn Lauppe en de derde plaats was voor Nick de Man.

Na de prijsuitreiking werden nog certificaten uitgereikt aan degene die dit seizoen tot nu toe een Clubrecords hadden gereden. En dat waren weer veel records.
Ook was er nog een klein prijsje voor het team dat de teamspint had gewonnen, in dit team zaten Annemee Gerritsen, Marjolein van der Steen en Arjan van Asselt (van Woudenberg) als vervanger van León de Groot

Hierna bedankte Erwin Lauppe de trainers René en Jan voor hun gigantische inzet voor TGL tijdens het afgelopen seizoen, vele uren staan ze vrijwillig op het ijs voor het coachen van trainingen en wedstrijden. De leden hadden geld ingezameld voor een cadeau en daarvoor kregen de coaches van Marjolein en León een relaxmand met lekkere dingen om te snoepen, te drinken en te lezen. Verder bevatte de mand een envelop met inhoud waarvoor ze zelf nog een nuttige besteding konden bedenken.

Voorzitter Erwin Lauppe werd daarna, met een fles bier, bedankt voor zijn inzet tijdens het afgelopen seizoen. Voor het behalen van zijn starterdiploma kreeg hij van Jan Oosterink een scheidsrechtersfluit overhandigd. Namens de club was er een fles wijn met twee waterpistooltjes waarmee hij deze zomer zijn starters capaciteiten kan blijven oefenen.

Na het maken van de traditionele groepsfoto was er tijd om onder het genot van een drankje het afgelopen seizoen te evalueren. Rond half 6 konden de leden en ouders weer genieten van een chinees buffet. Het werd weer een gezellige middag.

Meer foto’s op; https://picasaweb.google.com/104315364186592968716/PrijsuitreikingClubkampioenschappen20132014

15 en 16 maart

Benita op NSK en Jeffrey op Finale Holland Cup.

Benita vertrok na de zaterdagmorgen training naar Enschede waar op zaterdag en zondagavond het Nederlands Kampioenschap voor Studenten werd gehouden (NSK).
Op zaterdagavond reed Benita de 500 en 1500 meter, ze reed hier op beide afstanden de zesde tijd met tijden die net boven haar PR lagen. Zondagavond stond de 1000 en 3000 meter op het programma, de 1000 meter reed Benita goed……. met als gevolg de vierde tijd, weer een PR en daardoor ook een clubrecord. Doordat ze nu bij de eerst 20 in het tussenklassement stond moest ze nu ook de 3000 meter rijden. Hier eindigde ze op de 11e plaats.
De plaatsen 21 t/m 45 reden de massastart. Na deze afstand bleef ze op de 5e plaats staan in het klassement. Een mooi resultaat zo aan het eind van het seizoen.

https://nsk.skeuvel.nl/fileadmin/user_upload/Uitslag_NSK_Allround_01.pdf

Jeffrey van Norden reed dit weekend in Breda de finale van de Holland Cup. Jeffrey had een uitnodiging gehad voor de 1500 en 5000 meter en startte op deze beide afstanden. Zaterdag stond de 1500 meter op het programma. Er stonden dit keer niet zoveel toppers aan de start omdat in Heerenveen ook de finale van de World Cups werd gehouden. Jeffrey reed 1.58.65 min. op de 1500 meter, deze tijd was goed voor de 9e plaats. In het eindklassement 1500 meter eindigde hij op de 14e plaats. Zondag stond Jeffrey aan de start van de 5000 meter. Ook hier reed hij een redelijke tijd, 7.00.88 min. Wat goed was voor de 7e plaats. In het eindklassement 5000 meter eindigde hij op de 11e plaats.

http://schaatsen.nl/Upload-2013/evenementen/80878-14-03-2014/uitslag%201500m.pdf

http://schaatsen.nl/Upload-2013/evenementen/80878-14-03-2014/uitslag%2035km.pdf

15 maart

laatste training

Zaterdagmorgen stond er weer een bonte verzameling schaatsers op de baan in Utrecht, het was de laatste training en dan mag er altijd even “gek” worden gedaan. De verschillende verenigingen maken er altijd werk van om zo bijzonder mogelijk op de baan te verschijnen.

TGL had deze keer een groot aantal gabber dames op de baan, maar ook superman Hein en Floris kwamen voorbij vliegen. Het werd weer een dolle boel waarbij het rondje linksom en de blote voeten parade ook deze keer niet ontbraken. Niet alle TGL leden deden mee aan deze dolle boel, er staan nog wat wedstrijden op het programma en daarom probeerden ook nog een aantal leden “serieus” te trainen………….wat niet mee viel !

11 maart 2014

Baankampioenschap Super Sprint en Pure Sprint voor C / B / A Junioren en (Neo)Senioren.

Dinsdagmiddag stonden in een stralend zonnetje weer veel ouders langs de baan om de leden aan te moedigen. TGL had wel negen rijders aan de start.
Bij de pupillen; Yannick Mol, Friso van Ee stond reserve en kwam helaas niet aan de beurt.
Junioren B; Iris Visser, Leonie Kaspers, Janneke Hennipman en Annemee Gerritsen
Junioren A; Marjolein van der Steen en Martijn Lauppe
Neo-Senioren; Benita en Nick de Man
De pupillen de C- / B-Junioren reden de Supersprint over 2 x de 100 meter en 2 x de 300 meter.
De A-Junioren en Neo-senoren reden de Pure sprint, een wedstrijd over 100, 300 en 500 meter.
Hoewel er door de warme zon heel veel water op de baan lag (het leek meer een zwembad) werd er door de TGL’ers toch heel goed gereden. En lagen er na de eerste twee afstanden al een aantal leden op koers voor een medaille. Yannick stond derde, Iris , Martijn en Nick stonden tweede. Nu proberen de goede tijden door te trekken naar de laatste afstanden. Helaas lukte dat Yannick net niet hij eindigde op de vierde plaats, dat gold ook voor Leonie. Wel waren er podiumplaatsen voor Iris Visser 2e, Martijn Lauppe 2e en Nick de Man 3e.
Er werden deze middag nog 13 Persoonlijke Records verbeterd.

Uitslagen t/m Junioren B; http://www.bcutrecht.nl/langebaan/result1314/140311bkSS_jun.htm

Uitslagen Junioren A en NeoSenioren; http://www.bcutrecht.nl/langebaan/result1314/140311bkSS_sen.htm

Voor foto’s van deze wedstrijd zie;

https://picasaweb.google.com/104315364186592968716/BaankampioenschappenSuperSprint#

9 maart 2014

Wedstrijd in Heerenveen

Zaterdag 9 maart stonden er alweer nieuwe wedstrijden voor de deur. 17 TGL rijders vertrokken naar Heerenveen voor record wedstrijden georganiseerd door het schaatscircuit. Ondanks de hoge luchtdruk, werd er ook daar weer hard gereden. Een aantal PR’s van vorige week, verdwenen alweer uit de boeken. In totaal werden er 23 PR’s gereden, waarvan alweer drie clubrecords Benita 2x (500 en 1000 m.) en Marjolein 1x op de 1000 meter.
Wederom een groot succes en het was weer een gezellige wedstrijd die dit keer werd afgesloten bij de KFC.

Voor alle uitslagen zie; http://www.schaatscircuit.nl/Klassement/Seizoen20132014/MC20140308kl.htm

2 maart 2014

Baankampioenschappen Pupillen en C-Junioren

Op zondagavond 2 maart werden de baankampioenschappen voor de snelste rijders van de C-Junioren en Pupillen gehouden op ijsbaan de Vechtsebanen in Utrecht.
Bij de Junioren C waren daarvoor uitgenodigd; Marijke Rempe, Jill Couturier en Hein Duikersloot.
Voor de Pupillen waren uitgenodigd; Yannick Mol en Friso van Ee.

Bij de Pupillen mochten Yannick en Friso twee keer een 500 meter rijden.
Beide jongens reden op de eerste 500 een PR, de tweede 500 meter ging wat langzamer.
Maar beiden reden een keurige wedstrijd.
Yannick eindigde op een mooie 7e plaats in het klassement, Friso werd 11e.

De C junioren moesten een 500 en een 1000 meter rijden.

Er werd deze avond niet zoveel PR gereden, misschien kwam dat ook wel omdat iedereen de avond ervoor de Clubkampioenschappen al had gereden. Hein reed nog wel een PR op de 500 meter. Maar stond na twee afstanden niet bovenin het klassement en hoefde dus geen 1500 meter te rijden. Hij werd 17e in het klassement.
Bij de dames werd Jill op de 500 meter gediskwalificeerd, ze reed daarna nog wel een PR op de 1000 meter maar werd door haar DQ laatste (23e) in het klassement.
Marijke eindigde op de 21e plaats.

http://www.bcutrecht.nl/langebaan/result1314/140302bk_allround_Pup_JunBCk.htm

1 maart 2014

TGL Clubkampioenschappen

Zaterdag 1 maart stonden de jaarlijkse Clubkampioenschappen weer op het programma.
Helaas ook deze keer weer aan het eind van de voorjaarsvakantie maar alle vakantiegangers zaten ’s morgens al vroeg in de auto om ’s avonds toch op tijd aanwezig te zijn op de Vechtsebanen. 27 leden hadden zich opgegeven voor deze wedstrijd helaas melden op het laatste moment drie leden zich toch nog af.
Ook drie potentiële clubkampioenen waren niet aanwezig, Olof Gerritsen reed het NK Sprint in Enschede en Jeffrey van Norden deed mee aan het KPN NK Allround in Amsterdam (zie verslag hieronder) Dus bij de mannen zou het nu een spannende competitie worden, want ook Jouke Hennipman (de clubkampioen van vorig jaar) was niet aanwezig, hij hersteld van een operatie aan zijn schouder in december. Gelukkig stonden er toch nog 11 mannen aan de start.
Bij de dames stonden er dertien leden in de verschillende leeftijdscategorieën aan de start.
Het zou weer een spannende strijd worden tussen de clubkampioen van de voorgaande vijf jaren, Benita de Man en Marjolein van der Steen, dit bleek ook wel op de 500 meter de dames waren erg aan elkaar gewaagt en ze reden allebei in de 42 seconden, Benita 42.44 en Marjolein 42.41 wat voor beiden een PR was en voor Benita ook nog een clubrecord.
Er werden zelfs nog meer clubrecords gereden op deze avond en wel door Marjolein van der Steen op de 1000 meter en León de Groot op de 500 en 1000 meter.
Ook door de overige leden werd er hard gereden, er werden 25 Persoonlijke Records verbeterd wat een prachtig resultaat is na een seizoen hard trainen.
Bij de mannen ging de strijd tussen León de Groot, Martijn Lauppe en Nick de Man.
Op de 500 meter lagen de tijden dicht bij elkaar, het verschil werd door León op de 1000 meter gemaakt, hij was maar liefst drie seconden sneller dan de nr. twee. Dus de titel clubkampioen 2013 – 2014 is dit jaar voor León.
Bij de dames werd Marjolein van der Steen voor het eerst Clubkampioen. Benita reed alleen de 500 meter en melde zich af voor de 1000 meter omdat ze zondag graag een goede 1500 meter wilde rijden op het NK Afstanden. (zie verslag hieronder)
Er waren deze avond ook weer een aantal JSL verlaters die hun wedstrijd reden over 100 en 300 meter, daar werden snelle tijden gereden en er zitten vast wel toekomstige TGL leden bij.
Na de wedstrijd werden het kampioenschap afgesloten met een Teamsprint.
Dit werd weer een gezellige en sportieve strijd die gewonnen werd door het team waarin Marjolein, Annemee reden.

Wat is teamsprint?
Dat is een wedstrijd over 3 volle ronden met een groepje van drie rijders.
Je start dan alle drie tegelijk (als een soort ploegenachtervolging).
De eerstgenoemde rijder/-ster rijdt de eerste ronde op kop (en de andere twee mogen er niet voorbij!!)
Na precies 1 rondje, gaat alleen de eerste rijder naar de buitenkant toe (valt dus af) en neemt de tweede rijder het over (met de derde rijder, die niet mag inhalen, er nog achteraan).
Na 2 ronden mag de tweede rijder/-ster eraf en gaat de laatste rijder de laatste ronde vol gas afmaken.
De tijd stopt nadat de derde rijder/-ster de finishlijn is gepasseerd!

De Ck. zijn gelukkig weer sportief en gezellig verlopen, geen valpartijen of diskwalificaties.
Om 23.30 uur was de wedstrijd afgelopen en kon iedereen weer naar huis.
De prijzen worden uitgereikt op zondagmiddag 16 maart in de Bongerd.

Voor de uitslagen zie:

http://www.bcutrecht.nl/langebaan/result1314/140301ckLoosdrk.htm

1 en 2 maart 2014

Weekend van de Nederlandse Kampioenschappen

Afgelopen weekend was het NK weekend voor een aantal leden van TGL.
Olof Gerritsen, Benita de Man en Jeffrey van Norden waren geselecteerd voor de diverse Nederlandse kampioenschappen.
Olof startte op het NK Sprint voor A-Junioren.
Benita reed de 1500 meter op het NK Afstanden voor Neo-Senioren en ook Jeffrey zou hier starten op de 1500 en 10.000 meter.

Jeffrey op KPN NK Allround

Maar voor Jeffrey verliep het allemaal iets anders, vrijdag hoorde hij dat hij mee mocht doen met KPN NK Allround dat op de “coolste baan” van Nederland in het Olympisch stadion werd gehouden. Bob de Jong had zich hiervoor afgemeld en Jeffrey was eerste reserve voor dit toernooi dus mocht hij startten.
Onder luid gejuich van veel Loosdrecht toeschouwers en duizenden schaatsliefhebbers stond Jeffrey vrijdagavond aan de start voor de 500 meter.
Jeffrey startte goed en met een mooie opening zag het er naar uit dat hij een goede tijd ging rijden, helaas kwam Jeffrey in de laatste bocht ten val en gelijk was de droom om een goed toernooi te rijden over. Aan zijn val hield Jeffrey wel een zere rug over, maar al snel besloot hij om zaterdag toch de 5000 meter te rijden, de sfeer in het stadion was zo bijzonder zei hij dat hij persé wilde meedoen. Ook op zondag reed hij nog de 1500 meter, volgens de startlijst zou hij hier strijden tegen Sven Kramer, helaas melde Sven zich af voor deze afstand. Door zijn diskwalificatie op de 5000 meter (kickfinish) van de dag ervoor had het voor hem weinig zin meer om mee te doe Jeffrey reed nu zijn 1500 meter tegen Douwe de Vries, helaas bleek zijn val van vrijdag toch meer klachten te geven dan gehoopt en reed hij niet zijn beste race.
Toch was hij heel blij dat hij met dit mooie en bijzondere toernooi, waarbij alle Nederlandse toppers ook aan de start stonden, mee heeft kunnen doen.

http://schaatsen.nl/Upload-2013/Bestanden/Discipline/Langebaan/HA10000mklm.pdf

Benita op NK Afstanden Neo-Senioren

Benita de Man stond zondagmiddag in Enschede aan de start van de 1500 meter, doordat er dit weekend verschillende NK’s werden gehouden was de aanmelding bij de Neo-Senioren niet erg groot. De ambiance van de ijsbaan was ook verre van NK waardig. Kortom erg kil, zowel op- als om de baan! Benita reed een goed toernooi, ze startte snel en konden de ronden niet teveel laten oplopen, helaas bleek het laatste rondje iets te zwaar. Benita reed 2.10……. deze tijd was maar 0,5 sec. boven haar PR. Ze eindigde op de 8e plaats in het Algemeen klassement.

http://www.bctwente.nl/ranglijsten/spaf/314_AF_DN_1500___UI.htm

Olof op NK Sprint

Ook Olof Gerritsen reed dit weekend in Enschede, hij startte op het NK sprinttoernooi dat verdeeld was over twee dagen waarbij op beide dagen een 500 en 1000 meter werd gereden.
Olof startte in een sterk deelnemersveld waarbij vooral de mannen op de 500 meter heel hard reden, Olof kwam hier net wat tijd te kort maar op zijn 1000 meters maakte hij dat weer helemaal goed, hij eindigde hier op de vierde en zesde plaats. In het algemeen klassement eindigde hij na de vier afstanden op een keurige achtste plaats.
Olof verbeterde op de eerst 1000 meter met zijn tijd van 1.14.98 ook nog het clubrecord van Jouke Hennipman dat op 1.15.18 min. stond.

http://www.bctwente.nl/ranglijsten/spaf/330_SP_HA_1000_2_KL.htm

22 februari 2014

NK Jeugdmarathon in Den Haag

Zaterdag 22 februari stond er weer een Nederlands Kampioenschap op het programma maar nu op het onderdeel Jeugdmarathon. Deze wedstrijd werd gehouden op ijsbaan De Uithof in Den Haag. Via de diverse voorronden op de baan in Utrecht hadden zich hiervoor geplaatst Iris Nieuwenhuize, Mart van der Made en Leonie Kaspers. Marijke Rempe stond reserve maar door het afmelden van andere deelneemsters mocht ze toch naar Den Haag.
Mart van der Made had zich afgemeld wegens vakantie en ook Leonie Kaspers stond niet aan de start. Iris is een eerste jaars pupil van TGL die vorig jaar nog bij JSL schaatste, dus dat is een mooie start om dan gelijk op een NK te staan.
Iris startte in een grote groep van 43 deelnemers die vijf ronden moesten rijden, er werd hard gereden door deze jonge meisjes.
Iris reed haar rondjes mee maar na drie rondjes kon ze het tempo niet meer bijhouden en stopte. Iris eindigde daardoor als 43e en laatste in het klassement. Maar ze heeft in ieder geval meegedaan met een NK en dat kan niet iedereen zeggen.
Ook Marijke Rempe stond aan de start voor een wedstrijd over 10 ronden, hier reden 47 dames mee. Ook voor Marijke was het de eerste keer op een NK. Dus het was best spannend.
Tot half in de wedstrijd kon Marijke nog meerijden in het peloton, daarna werd het tempo opgevoerd en kon Marijke het niet bijhouden. Met een groepje achterblijvers reed Marijke netjes haar 10 ronden uit en finishte op de 37e plaats.

15 en 16 februari 2014

Landelijke selectie NK Sprint

Op zondagavond 16 februari j.l. werd in Groningen de landelijke selectie wedstrijd voor de NK sprint voor junioren verreden. Ook hiervoor was Olof uitgenodigd. Hij schaatste hier twee prima afstanden. Hij reed op de 500m een verdienstelijke 38.65 en werd hiermee 7e. De 1000m ging zelfs nog beter. Hij finishte in een tijd van 1.16.02, wat het de tweede plaats op deze afstand opleverde. In het eind klassement eindigde hij op de 5e plaats wat hem een directe plaatsing opleverde voor het NK sprint op 1 en 2 maart a.s. in Enschede.

http://knsbgroningen.nl/langebaan/uitslag/GR14-0216T/

Holland Cup 3

Dit weekend werd op De Uithof in Den Haag de wedstrijden om de Holland Cup 3 gehouden.
Hier waren o.a. plaatsen te verdienen voor het NK afstanden voor de Neo-senioren op 1 en 2 maart. Aan de start stonden een groot aantal bekende Nederlandse topschaats(st)ers
o.a. Tijsje Oenema, Diana valkenburg, Jorien Voorhuis etc.
En bij de mannen o.a. Hein Otterspeer, Jesper Hospes, Rhian Ket etc.
Benita de Man en Jeffrey van Norden mochten namens TGL ook deelnemen.
Benita startte op de 1500 meter en Jeffrey op de 1500 en 5000 meter.
Het werd een leuke wedstrijd, het ijs op de baan was hobbelig maar er werd geknokt werd om iedere tiende van een seconde. Benita had de pech dat juist in haar kwartet de ET het liet afweten en ze moest dus nog een poosje wachten op haar tijd. Dit werd 2.12.99, deze tijd was goed voor een 23e plaats.

http://www.knsbgewestzh.nl/upload/File/langebaan/20132014/HollandCup-3/uitslag_1500m.htm

Jeffrey reed op de 1500 meter een goede tijd waarmee hij wel tevreden was. Hij eindigde in 1.55.38 min. Op de twaalfde plaats. Zondagavond mocht hij nog een keer richting Den Haag nu voor de 5000 meter. Op deze afstand eindigde hij op de 10e plaats in 7.04.06 min.

http://www.knsbgewestzh.nl/upload/File/langebaan/20132014/HollandCup-3/uitslag_heren_5000m.htm

Door deze goede uitslagen mag Jeffrey in het weekend van 1 en 2 maart starten op het NK voor Neo’s en wel op de 1500, 5000 en 10 km. Een mooie prestatie van Jeffrey.
Benita moet nog even wachten ze staat 8e reserve voor de 1500 meter. Maar doordat ditzelfde weekend ook het NK Allround wordt gehouden op de Coolste baan van Nederland zullen een aantal deelnemers moeten kiezen en daardoor kan Benita doorschuiven naar een startbewijs op het NK in Enschede. Afwachten maar!!

8 en 9 februari 2014

NK Allround en Afstanden Junioren

7, 8 en 9 februari j.l. stond in het teken van de NK voor junioren (zowel allround als afstanden), gehouden in Tilburg. Olof Gerritsen had zich geplaatst voor het allround toernooi en Marjolein van der Steen mocht aantreden op de 1500m afstanden (ze was ook tweede reserve voor het allround, maar helaas waren er geen afvallers).
De condities waren, ondanks de overdekking van de baan, redelijk zwaar en de ijskwaliteit liet wat te wensen over (erg hobbelig). De ambiance van de ijsbaan was ook verre van NK waardig. Kortom erg kil, zowel op- als om de baan!
Marjolein eindigde op een verdienstelijke 20ste plaats, mede door het hoge niveau van de Nederlandse top.

http://speedskatingresults.com/index.php?p=3&e=12042&r=2

Olof stond na drie afstanden op een 15e plaats, net niet genoeg om de laatste afstand (5km) te mogen rijden. Hij werd 10e op de 500m, 20ste op de 3000m en 14e op de 1500m.

http://speedskatingresults.com/index.php?p=23&e=12042&sm=2&s=0

Subtop Meerkamp

Benita de Man mocht dit weekend op zaterdagavond naar Alkmaar en op zondagavond naar Amsterdam voor de Suptop meerkamp. Deze meerkamp wordt gehouden over vier afstanden met op zaterdag de 500 en 3000 meter en op zondag de 1000 en 1500 meter.
Benita startte het toernooi goed met een tweede plaats op de 500 en 3000 meter. Op zondagavond waren de omstandigheden op de baan in Amsterdam erg zwaar. Het stormde en het was koud. Iedereen reed snel zijn afstanden en daarna zo snel mogelijk de kleedkamer weer in.
De opdracht van René Gerritsen aan Benita was probeer een goede 1000 meter te rijden zodat de achterstand op nr. 1 niet groter wordt. Dat lukte aardig en ze finishte 0,5 sec. achter de nr. 1.
Op de 1500 meter had Benita het zwaar, de benen wilden niet meer en ze verloor 2 seconden op de nummer 1 Leandra Creemers. Maar toch een mooie tweede plaats.
In de “scheve schaats” kon Benita haar beker en bloemen ophalen.

http://www.knsb-nhu.nl/db/WAS52f8982fa844c/Eindklassement_SubTopMeerkamp.pdf

1 en 2 februari 2014

Gruno Bokaal / Holland Cup 2

Dit weekend werd op ijsbaan Kardinge in Groningen de wedstrijd om de Gruno Bokaal gehouden. Dit is een allround wedstrijd die tevens als Landelijke Selectie geld voor het NK
Allround dat het laatste weekend van februari wordt gehouden op de Coolste baan van Nederland, ofwel in het Olympisch stadion in Amsterdam.
Jeffrey van Norden had zich via de voorronde geplaatst om mee te mogen doen aan dit toernooi waar ook veel BS’ers (Bekends Schaatsers) aan de start stonden die zich helaas niet hadden geplaatst voor Sotsji.

Op zaterdagavond reed Jeffrey de 500 en 5000 meter.
Hieronder zijn berichtje dat hij op Facebook plaatste.

1e dag gehad! Goede 500m van 38,50. 5km had ik iets meer van gehoopt maar toch 2e tijd ooit gereden in 6,58,6. Momenteel 15e in het klassement. Morgen een dijk van een 1500m rijden!

Zondagavond reed hij de 1500 meter in 1.55.13 min. (18e) en als toetje ook nog een 10.000 meter. Op deze afstand reed hij een clubrecord in 14.53.36 min.
Het oude record stond al sinds 2006 op naam van Michiel Kool.
Na drie afstanden stond Jeffrey op de 17e plaats, deze plaats geeft helaas geen startplek op het NK. Misschien een reserve plaats ?? Afwachten maar.
Hieronder zijn Facebook bericht over de tweede dag.
Gisteren een aardige 1500m gereden helaas wel 2 plekken gezakt. Voor mij waarschijnlijk dus net geen NK Allround in het Olympisch Station, reserve misschien. Daarna nog een 10km gereden, 14,53 had iets meer in gezeten maar is lastig in te schatten wat je kunt als je hem zo weinig kunt rijden! Tevreden verder!

Voor alle uitslagen zie; http://knsbgroningen.nl/grunobokaal/uitslag/hereneindklassement.pdf

25 en 26 januari 2014

Landelijke Selectie NK Junioren Allround en afstanden

25 en 26 Januari stond in het teken van de landelijke selectie wedstrijd voor het NK junioren.
Loosdrecht had hiervoor twee afgevaardigden bij de Junioren-A wedstrijden aan de start staan in Deventer. Zowel Olof Gerritsen als Marjolein van der Steen hadden via zware regio wedstrijden zich hiervoor geplaatst. In Deventer werden er drie afstanden verreden en een plaats bij de eerste twaalf overall levert een startplek op voor het NK Junioren op 7, 8 en 9 Februari in Tilburg. Marjolein (die op het laatste moment mee mocht doen, ze stond 2e reserve) stond na twee afstanden 16e maar een uitstekende 3000m vestigde ze zich op een verdienstelijke 12e plaats en dus een startplek op het NK. Olof had er minder moeite mee. Na een voorzichtige start op de 500m (7e) sloeg hij hard toe op de 1500m (2e). Een stabiele 3000 meter (4e) leverde dat een 2e plaats overall op. Ook hij plaatste zich hierdoor voor het junioren NK allround. Prettige bijkomstigheid is dat beide rijders hierdoor ook gaan uitkomen op de NK afstanden.

Leonie Kaspers die bij de B-Junioren 6e reserve stond voor de 500 meter kreeg helaas geen startplaats.

Finale Jeugdmarathon

Zaterdagavond stond de laatste van vier Jeugdmarathons op het programma in Utrecht.
Dit jaar hebben niet veel TGL leden hieraan mee gedaan en de laatste avond stonden er ook maar drie deelnemers aan de start. Mart van der Made reed bij de Pupillen B mee (5e). Marijke Rempe bij de dames C-Junioren (6e) en Leonie Kaspers bij de Junioren B (5e).
Na deze Finalewedstrijd werden de punten van de vier wedstrijden bij elkaar opgeteld en eindigde Marijke op het podium, ze mocht de zilveren medaille op halen.
Leonie stond helaas net naast het podium, op de vierde plaats en Mart werd in het eindklassement 5e. Dat is een mooie prestatie voor een eerstejaars TGL lid.
De schaatsers die op plaats één en twee eindigen in het Algemeen Klassement krijgen een startplek op het NK Jeugdmarathon dat op 22 februari in Hoorn wordt gehouden.
Marijke staat tweede maar er staan ook allerlei regels in het deelnemersreglement………
** Je kunt je kwalificeren voor de NK Marathon Jeugd en Junioren. Per categorie plaatsen de beste twee deelnemers zich direct. Voor de derde Utrechtse startplaats wijst de marathoncommissie iemand aan. Van de vijf wedstrijden tellen de beste drie resultaten.
die er nog voor kunnen zorgen dat Marijke niet naar het NK mag. Dus afwachten maar !!

Voor alle uitslagen zie; http://marathonutrecht.wordpress.com/jeugdcompetitie/

18 en 19 januari 2014

Gewestelijk Kampioenschap Allround Neo’s / Senioren en Masters
Dit weekend werd in Alkmaar en Amsterdam het Gewestelijk Kampioenschap gehouden voor onze “oudere” leden. Benita de Man en Jeffrey van Norden hadden een uitnodiging gekregen om deel te nemen aan dit kampioenschap bij de Neo-Senioren.
Op zaterdagavond werd de 500 en 1500 meter gereden. Benita mocht als eerste van start en reed een goed 500 meter in een tijd van 42.96, helaas eindigde ze hiermee net naast het podium maar de verschillen met de nrs. 2 en 3 waren niet groot. Hierna mocht Jeffrey zijn 500 meter rijden, hij reed een mooie 500 meter in een tijd van 38.79 sec. Deze tijd was goed voor een derde plaats en dus mocht Jeffrey de bronzen medaille ophalen en zijn verschil met de nrs. twee en drie was erg klein. Hierna was Benita weer aan de beurt voor haar 1500 meter. Ook deze afstand verliep voor Benita goed, ditmaal wel een podiumplaats. Haar tijd van 2.12.03 was goed voor de bronzen medaille. Bij Jeffrey werd het een spannende strijd op de 1500 meter, maar op de finish bleek dat Jeffrey zijn gewestelijk trainingsmaatje Maico Voets net voor was gebleven. Jeffrey mocht voor zijn mooie race de gouden medaille ophalen. Maar omdat het al laat was werd besloten om de medaille uitreiking van de 1500 meter te verplaatsen naar de zondagavond in Amsterdam. In het tussenklassement stond Benita na twee afstanden op de vierde plaats en Jeffrey derde.
Waarbij ze allebei nog kansen hadden om te klimmen in de ranglijst.

http://www.knsb-nhu.nl/db/WAS52db08902803a/Tussenklassement.pdf

Zondagavond stonden beide Neo’s weer aan de start op de Jaap Eden Baan voor de 3000 meter.
Het was deze avond windstil, een heerlijke temperatuur en een mooie ijsvloer. Kortom alle ingrediënten om er een mooie avond van te maken. En dat lukte ook. Benita was door afmelding van degene die derde stond in het tussenklassement doorgeschoven naar de derde plaats en moest proberen om deze positie vast te houden, de verschillen met de nummers één en twee waren te groot vooral ook omdat dat goede 3 km. rijders zijn. Er werd hard gereden door de dames, vooraf was met coach René de tactiek door gesprokken waar te versnellen en hoe de race moest worden ingedeeld. En de tactiek lukte, Benita reed een prachtige vlakke race en over de finish bleek haar tijd 4.38. 73 min. goed voor een nieuw PR. Ze haalde maar liefst 6 seconden van haar oude PR. Benita bleef na deze 3 km. op de derde plaats in het klassement staan en mocht dus de bloemen en beker op halen. Jeffrey mocht hierna starten, omdat Jeffrey een goede 3 km. kan rijden waren er nog mogelijkheden om op te schuiven in het klassement maar dan moest hij wel wat tijd goed maken. Jeffrey reed in hetzelfde kwartet als zijn tegenstanders en dus moest hij gewoon knallen want hij wist niet wat zijn tegenstanders reden.
Maar Jeffrey reed een fantastische 3000 meter in 4.04. 53 min. hij bleef zijn tegenstanders voor en dus ook op deze afstand de gouden medaille en een eerst plaats in het klassement.
Met deze tijd verbeterde hij ook gelijk het oude baanrecord. (Dit stond sinds 1998 op naam van Jarno Meijer in een tijd van 4.10.70) Dus dit was een ruime verbetering.
Er werden deze avond trouwens in de verschillenden leeftijdscategorieën nog veel meer baanrecords gereden, het waren ook ideale omstandigheden.
Hierna werd in “de scheve schaats” de prijsuitreiking gedaan. Benita en Jeffrey mochten eerst nog hun medailles voor de afstanden ophalen en daarna kregen ze de bloemen en bekers uitgereikt. En Jeffrey kreeg ook nog zijn baanrecord certificaat.
Al met al weer een mooie wedstrijd met twee TGL’ers in de prijzen.

Voor foto’s en uitslagen zie;

http://www.knsb-nhu.nl/db/WAS52dd604fb2f34/20140118_19_Protocol_GWK_BS_SEN_Mas.pdf

11 en 12 januari 2014

Regioselectie NK Allround en afstanden voor Junioren C / B / A

Voor deze selectiewedstrijd hadden een uitnodiging gehad; Leonie Kaspers (B-Junioren)
Marjolein van der Steen en Olof Gerritsen bij de A-Junioren.
Deze wedstrijd werd gehouden over drie afstanden, 500, 1500 en 3000 meter verdeeld over twee avonden. Leonie mocht op zaterdag naar Den Haag en op zondag naar Eindhoven.
Marjolein en Olof stonden op zaterdagavond in Hoorn op het ijs en zondagavond mocht Marjolein naar Eindhoven en Olof naar Haarlem. Weer een heel gereis voor de coaches want ook de wedstrijden in Utrecht gingen gewoon door.
Bij Leonie stond een hele grote groep van 40 dames aan de start. Na twee afstanden stond Leonie op de 34e plaats in het klassement. Op zondag wist ze deze positie niet te verbeteren en bleef ze staan op de 34e plaats.
Helaas geeft deze plek geen startplek op het landelijke Allround toernooi.

http://www.knsb-nhu.nl/db/WAS52d2fd1bf31e6/Eindklassement_junioren_B.pdf

Marjolein stond na twee afstanden ( 43.58 (20e) / 4.45.72 (20e) in het tussenklassement op de 19e plaats. Ze moest dus nog proberen om wat plaatsjes te klimmen want de snelste 15 mogen statten op de landelijke selectiewedstrijd. Gelukkig lukte dat Marjolein, met een tiende tijd op de 1500 meter in 2.11.14 min. Steeg ze precies naar de 15e positie in het klassement.
Dus nu op naar het landelijk op 25 en 26 januari.

http://www.knsb-nhu.nl/db/WAS52d2fdd42e3a9/Eindklassement_dames_junioren_A.pdf

Olof reed een redelijk toernooi maar had gehoopt op een betere positie na twee afstanden
(39.16 (13e) / 1.59.53 (10e). Hij stond toen 12e in het klassement. Gelukkig klom hij door zijn 3000 meter (4.414.76 (9e) op zondagavond nog wat plaatsjes in het klassement en eindigde op de 10e plaats. Ook deze positie geeft recht op een startplek op het landelijk.

http://www.knsb-nhu.nl/db/WAS52d2fd1bf31e6/Klassement_heren_junioren_A.pdf

Zesbanen Toernooi

Op zondagavond werd in Utrecht de negende wedstrijd in de marathoncompetitie Zesbanen Toernooi gereden. Benita de Man heeft als training al een aantal van deze wedstrijden mee gereden en besloot deze avond ook mee te doen. Er stonden deze avond maar 22 dames aan de start wat volgens de speaker jammer was want het marathonnen is zo mooi. Er werd in een rustig tempo gestart maar na wat kleine ontsnappingen van mede dames werd het tempo al snel opgevoerd, de wedstrijd ging over 35 ronden. Niemand van de dames kon echt wegkomen uit het peloton dus kwam het aan op de eindsprint waarin de sprinters goed voorin zaten. Benita eindigde na een fanatieke eindsprint op de 11e plaats en pakte daardoor weer wat punten voor het klassement.

http://www.knsb-regio-west.nl/weds/1314/20140112D.pdf

4 en 5 januari 2014

En weer een weekend met wedstrijden op het programma

Regioselectie NK Pure Sprint en Super Sprint

Zaterdag 4 januari werd in Amsterdam de Regioselectie NK Pure Sprint en Super Sprint gehouden voor Junioren B en A.
Voor TGL stonden hiervoor als reserve op de deelnemerslijst Martijn Lauppe, Leonie Kaspers en Marjolein van der Steen. Maar alle drie melden ze zich af voor deze wedstrijd. Marjolein en Martijn rijden zondagavond de selectiewedstrijd voor het NK afstanden 1000 meter.
Leonie is op vakantie en Jouke was wel geplaatst maar hij is nog niet hersteld van zijn operatie, dus ook hij meld zich af.

Regioselectiewedstrijd Afstanden 1000 meter

Voor deze wedstrijd mogen zich in Utrecht melden; Marjolein van der Steen, Olof Gerritsen en Martijn Lauppe. Ook Jouke zou hier weer mogen rijden maar kan dus nog niet door zijn operatie. Er werd maar één afstand gereden en wel de 1000 meter.
Tijdens deze wedstrijd zijn er rechtstreeks plaatsen te verdienen voor het NK afstanden of als dat niet lukt voor de Landelijke selectie wedstrijd.
Helaas lukte het niemand om zich te plaatsen voor het NK. Marjolein werd 22e in 1.27.00 min.
Olof eindigde op een keurige 10e plaats in 1.16.47 en kan via het landelijk nog proberen een startplek op het NK te bemachtigen. Martijn eindigde op 30e plaats in 1.20.94 min.

28 en 29 december 2013

Ploegenachtervolging
Op zaterdagavond werd in Utrecht een wedstrijd gehouden voor de ploegenachtervolging.
TGL had hier een damesteam aan de start dat bestond uit; Janneke Hennipman, Annemee Gerritsen, Marijke Rempe en Leonie Kaspers, zij reden mee onder de naam TGLadies.
Er waren 6 dames ploegen die allemaal twee omlopen reden, de TGLadies reden op beide omlopen de tweede tijd en dus een mooie tweede plaats in het klassement.
http://www.bcutrecht.nl/langebaan/result1314/131228ploegk.html

Jeugdmarathon
Op zondagavond stond de derde jeugdmarathon op het programma waarbij TGL vooral een aantal deelnemers heeft bij de pupillen groepen. Ook deze avond stond deze groep weer enthousiast aan de start. Maar ook twee TGL ladies melden. Leonie Kapers bij de B-Junioren en Marijke Rempe bij de C-Junioren. Zij reden beide een mooie wedstrijd waarbij Leonie op de eerst plaats eindigde en Marijke werd zesde. Bij de jongens pupillen B werd Mart van der Made 6e, Tim Hengeveld 8e en Lucas Gresel 10e. Bij de jongens A Pupillen werd Friso van Ee 7e en Rink Wilbrink 8e. Op 25 januari staat de laatste marathon op het programma en kunnen er nog punten worden gepakt voor een plaatsje op het NK.
Voor alle uitslagen zie; http://marathonutrecht.wordpress.com/jeugdcompetitie/

21 en 22 december 2013

Gewestelijk kampioenschap Super Sprint voor Junioren C en B
Op zaterdagavond werd op ijsbaan Jaap Eden in Amsterdam het kampioenschap Super Sprint gereden, deze wedstrijd gaat over twee omlopen van 100 meter en twee van 300 meter.
TGL was deze avond bij de B-Junioren goed vertegenwoordigd door; Annemee Gerritsen, Iris Visser en Martijn Lauppe. Leonie Kaspers had ook een uitnodiging gehad maar moest zich door ander verplichtingen voor deze wedstrijd afmelden. Het nadeel van een baan als Amsterdam is dat er geen dak op zit en dat was deze avond goed te merken, de regen kwam met bakken uit de hemel en er waaide een stevige wind over de baan, al met al geen goede omstandigheden maar daar had iedereen last van.
De wedstrijdleiding besloot op een gegeven moment door het slechte weer wel om de vierde afstand (de tweede 300 meter) te schrappen en dat vonden de meeste rijders en toeschouwers totaal niet erg. Iris eindigde op de 15e plaats, Annemee op de 20e en Martijn werd 11e.
Voor alle uitslagen zie; http://www.bcutrecht.nl/citybokaal/ucb1314/EindklassementDames.rtf

Gewestelijk Kampioenschap Pure Sprint voor Junioren A en Neo Senioren
Zondagavond mochten Floris Boon (A-Junior) en Benita en Nick de Man (Neo’s) samen met coach René Gerritsen richting de ijsbaan in Haarlem voor het Gewestelijk Kampioenschap Pure Sprint.
Deze wedstrijd gaat over drie afstanden de 100, 300 en 500 meter.
Jouke Hennipman was hiervoor ook uitgenodigd maar door een operatie aan zijn schouder moest hij zich hiervoor afmelden. Ook Marjolein van der Steen had zich afgemeld, zij vertrok de andere dag naar een trainingskamp in Collalbo.
Ook deze avond was het weer niet al te best en stond er een harde wind op de halfopen baan in Haarlem. Gelukkig was er ook af en toe een stukje voor de wind.
Benita en Nick reden een mooi toernooi met plaatsen bovenin het klassement. Nick reed op de 300 en 500 meter nog twee PR’s. Hij eindigde na drie afstanden helaas net naast het podium op de vierde plaats. Benita mocht wel het erepodium beklimmen, zij stond na de drie afstanden op de derde plaats en mocht de beker en bloemen in ontvangst nemen. Floris eindigde op de 15e plaats. Voor de uitslagen en protocol met foto’s zie;
http://www.bchaarlem.nl/files/2013-2014/Protocol_GWK_Pure_Sprint_2013.pdf

14 en 15 december 2013

Gewestelijk Kampioenschap Allround Junioren C / B en A
Dit weekend stond het gewestelijk kampioenschap Allround voor de verschillenden leeftijdscategorieën op de kalender.
Bij de C-Junioren had Jill Couturier zich hiervoor geplaatst, bij de B-Junioren Leonie Kaspers en Martijn Lauppe en bij de A-Junioren stonden Marjolein van der Steen, Olof Gerritsen en Steven Schoenmaker aan de start.

Jill moest zich op zaterdagavond melden op de Jaap Edenbaan in Amsterdam, de C-Junioren moesten maar twee afstanden tijden, de 500 en 1500 meter.
Jill reed op de 500 meter 47.31 (24e). Helaas werd zij op de 1500 meter gediskwalificeerd door hinderen bij de wissel. Helaas voor haar daardoor de 39e plaats in het eindklassement.

Leonie en Martijn reden op zaterdagavond op de ijsbaan in Haarlem en zondag mochten ze richting Alkmaar. Iedereen reed een 500, 1500 en 3000 meter. In het eindklassement eindigde Leonie op de 23e plaats en Martijn werd 25e. Voor alle uitslagen van deze wedstrijden zie;
http://www.baancommissiealkmaar.nl/uitslagen/20131215%20GK%20jun%20B-eindklassement%20Dames.pdf
http://www.baancommissiealkmaar.nl/uitslagen/20131215%20GK%20jun%20B-eindklassement%20Heren.pdf

Marjolein, Olof en Steven mochten zich op beide avonden melden op ijsbaan de Westfries in Hoorn voor 3 afstanden. Op zaterdagavond werd de 500 en 1500 meter gereden.
Marjolein reed een goed toernooi en eindigde op een mooie 6e plaats in het eindklassement.
Olof maakte er weer een mooi maar ook spannend toernooi van met een derde plaats op de 500 meter, daarna een tweede plaats op de 1500 meter en tot slot een derde plaats op de 3000 meter. Hij eindigde op de tweede plaats in het klassement en mocht de zilveren medaille ophalen.
Steven is na een wat mindere periode door ziekte weer aan het herstellen, hij reed deze avond drie Persoonlijke Records en eindigde op de 33e plaats.

Voor de uitslagen A-Junioren zie;
http://www.langebaan.bchoorn.nl/attachments/article/87/eindklassement%20heren%20jun.pdf
http://www.langebaan.bchoorn.nl/attachments/article/87/eindklassement%20dames%20jun.pdf

Voor alle uitslagen en protocol zie;
http://www.bchaarlem.nl/files/Protocol_GWK_2013_3.pdf

Holland Cup 1 / Utrecht City Bokaal
Dit weekend werd in Utrecht ook de wedstrijd om de Utrecht City Bokaal gehouden.
TGL had hierbij geen deelnemers maar Benita de Man hoorde 2 uur voor de wedstrijd dat ze toch mee mocht doen, dus dat was snel schaatsen slijpen en richting ijsbaan.
De wedstrijd werd gehouden over 2 x een 500 meter en 2 x een 1000 meter.
Er stonden 34 dames aan de start waaronder ook een aantal Nederlandse toppers.
Benita reed een goed toernooi en klom na iedere afstand wat plaatsjes hoger in het klassement, na vier afstanden stond ze op een keurige 22e plaats in het klassement.
http://www.bcutrecht.nl/citybokaal/ucb1314/EindklassementDames.rtf

7 en 8 december 2013

Eindhoven Trofee
Op zaterdag 7 en zondag 8 december 2013 organiseerde het KNSB Gewest Noord-Brabant – Limburg – Zeeland voor de 37ste maal het allround-schaatstoernooi om de Eindhoven Trofee. Verdeeld over 2 dagen reden de deelnemers een kleine vierkamp in het IJssportcentrum Eindhoven. De Eindhoven Trofee is onderdeel van de Holland Cup en geldt als kwalificatietoernooi voor het Nederlands kampioenschap allround. Via de Regiowedstrijd op 24 november had Jeffrey van Norden toch een startplek gekregen op dit mooie toernooi waar ook veel toppers aan de start staan. Op zaterdagavond startte hij op de 500 en 5000 meter. Over zijn races zei hij het volgende; de 500 meter ging best wel goed en was stabiel, hij reed 38.68 (13e). Over de 5000 meter was hij minder te spreken, die ging ronduit slecht, hij was te hard begonnen en moest dit op het eind bekopen, hij eindigde hier met een tijd van 7.05.72 op de 16e plaats. Na deze twee afstanden stond hij 17e plaats in het tussenklassement. Nu goed uitrusten en zondag op voor de 1500 en 3000 meter. Maar de 1500 meter liep die dag ook niet lekker, zijn tijd van 1.58.31 was goed voor de 22e plaats en dat was niet wat Jeffrey voor ogen had. Dan maar knallen op de 3000 meter, deze afstand verliep wel aardig maar na een paar rondjes merkte Jeffrey dat hij toch nog erg vermoeid was van de 1500 meter. Hij reed 4.08.80 (19e). Na vier afstanden stond Jeffrey op de 19e plaats in het klassement. Helaas geeft plaats geen startbewijs voor het NK Allround. Voor alle uitslagen zie: http://knsbzuid.nl/evtrofee/klassement-4-afst.htm

Baankampioenschap Allround Junioren B / A / Neo’s en Senioren
Dit weekend was weer een mooi weekend voor de leden en trainers van Schaats Trainings Groep Loosdrecht. Op het programma stond het baankampioenschap van ijsbaan de Vechtsebanen in Utrecht. Bij deze wedstrijd staat een selectie van de snelste deelnemers van alle ijsclubs die op deze baan schaatsen aan de start. Voor deze wedstrijd waren uitgenodigd Annemee Gerritsen, Leonie Kaspers en Iris Visser in de categorie B-Junioren. Olof Gerritsen, Steven Schoenmaker en Marjolein van der Steen vertegenwoordigden de A-Junioren en Benita de Man nam deel bij de Neo-Senioren.
Martijn Lauppe en Jeffrey van Norden (ET) melden zich af i.v.m. andere wedstrijden.
Steven en Iris die eerst reserve stonden konden meedoen door een aantal afzeggingen.

Er werd bij de dames gestart op twee afstanden, de 500 en 1000 meter en daarna mochten de snelste acht van het algemeen klassement ook nog een 1500 meter rijden. De heren reden een 500 en 1500 meter en als slotafstand een 3000 meter.
De 500 en 1000/1500 meter verliepen voor Marjolein, Leonie, Olof en Benita bijzonder goed, ze stonden alle vier na twee afstanden bovenin het klassement. Hierna moesten ze dus nog de slotafstand rijden, Leonie, Olof en Benita hadden op de eerste twee afstanden al zo’n groot gat geslagen met de concurrentie dat de titel Baankampioen hen bijna niet meer kon ontgaan. Marjolein stond op de tweede plaats en moest in een rechtstreeks duel met de nummer één proberen een plaatsje op te schuiven in het klassement. Na een sportieve en vooral spannende strijd kwam Marjolein op de finish net een seconde tekort voor de overwinning, dus voor haar de zilveren medaille.
Leonie, Olof en Benita mochten de hoogste trede op het erepodium betreden en voor hen de gouden medailles, bloemen en de titel Baankampioen 2013 – 2014.
Iris werd 10e, Annemee 11e en Steven eindigde op de 6e plaats.
Voor de uitslagen zie:
http://www.bcutrecht.nl/langebaan/result1314/131208bkAllroundk.htm

23 en 24 november 2013

23 november 2013

Showen van de nieuwe jacks gesponsord door de nieuwe sponsor 123inkt.nl

Wokke Vastgoed Bokaal
Dit weekend streden de beste junioren B van het gewest NH-U op ijsbaan De Westfries in Hoorn om de Wokke Vastgoed bokaal 2013. Na talloze PR's, een baanrecord bij de dames en een spannende strijd om de titel bij de heren zijn Isabelle van Elst en Jeroen Janissen zondagavond gehuldigd als winnaar.
Leonie Kaspers mocht TGL vertegenwoordigen op dit mooie toernooi.
Op zaterdag reed ze de 500 (45.29) en 1500 meter (2.20.02) en stond ze na deze twee afstanden op de 21e plaats in het klassement. Zondag mocht ze weer richting Hoorn voor de 1000 meter, deze reed Leonie in 1.31.18 min. wat goed was voor een PR. Hierna stond Leonie op de 20e plaats in het klassement, helaas voor haar mochten alleen de snelste 16 rijders de 3000 meter rijden en daar hoorde Leonie net niet bij. Maar toch een mooie 20e plaats op dit toernooi.
Voor de uitslagen zie:
http://www.bchoorn.nl/uitslagen/20131124%20Wokke%20Vastgoed%20Bokaal%20eindklassement%20jun%20B%20dames.pdf

De succesreeks van de Wokke Vastgoed bokaal heeft met deze vierde editie een prachtig vervolg gekregen. De toeschouwers en juryleden konden genieten van een mooie schaatswedstrijd op hoog niveau. Ook sponsor Johan Wokke, die de winnaars hun bokaal en welverdiende premie overhandigde, is tevreden. In deze editie van de Wokke Vastgoed bokaal hebben de schaatsers de hooggespannen verwachtingen weer helemaal waargemaakt: snelle tijden, spektakel en strijd.

Op zaterdagavond reed ook een groot aantal TGL leden een trainingswedstrijd in Enschede.
11 leden stonden aan de start voor de verschillende afstanden, het werd weer een gezellige avond die natuurlijk eindigde bij de Mac Donalds. Dit als beloning voor de 10 Persoonlijke records die werden gereden door Yannick (2), Matthijs (2), Hein (2), Steven (2), Floris (1) en Timo (1).
Voor de Uitslagen zie: http://inschrijven.knsb.nl/upload/html_files/EN2013_EN25_kla.htm

Regioselectiewedstrijd Eindhoven Trofee
In Haarlem werd op zondagavond de regioselectiewedstrijd voor de Eindhoven Trofee gehouden op ijsbaan Kennemerland. Jeffrey van Norden stond hier aan de start voor de 1500 en 5000 meter. Jeffrey reed een mooi toernooi met een 4e plaats op de 1500 meter in een tijd van 1.58.44. Op de 5000 meter reed hij 7.13.43 en deze tijd was goed voor een 9e plaats.
Na deze twee afstanden stond Jeffrey op de 7e plaats in het klassement.
De vijf snelste rijders plaatsen zich rechtstreeks voor de Eindhoven Trofee. De rest wordt op basis van de SARA lijs toegevoegd. Dus het is voor Jeffrey nog even spannend of hij hiermee geplaatst gaat worden voor de ET op 8 december.
Voor de uitslag zie: http://knsbzuidwest.nl/inschrijven_regiowedstrijden/

16 en 17 november 2013

Jeugdmarathon in Utrecht

Op zondagavond stonden de pupillen weer aan de start voor de tweede jeugdmarathon, deze keer had zich ook een meisjes pupil (Iris van Nieuwenhuize) bij de jongens gevoegd.
Iris werd 2e in haar leeftijdsgroep. Rink Wilbrink werd 8e bij de A-Pupillen. Mart van der Made werd 5e en Lucas Gresel eindigde op de 6e plaats bij de B-Pupillen.
Ook waren wat oudere leden vertegenwoordigd.
Marijke Rempe eindigde als 6e bij de Dames C-Junioren. Leonie Kaspers werd 3e en Martijn Lauppe eindigde op de 7e plaats bij de B-Junioren.

De volledige uitslagenlijst staat op:

http://marathonutrecht.wordpress.com/jeugdcompetitie

Braga Sprint cup in Tilburg
Benita en Nick de Man hadden zich ingeschreven voor het Inter Universitaire toernooi om de Braga Sprintcup. Dit is een wedstrijd voor studenten op HBO of Universitair niveau.
De deelnemers komen uit heel het land en zijn ingedeeld in drie verschillende categorieën geselecteerd naar de PR’s. Benita en Nick waren beide ingedeeld in de snelste categorie.
Alle deelnemers reden 2 x een 500 meter en 1 x een 1000 meter.
Benita reed een goed toernooi en eindigde op alledrie de afstanden op de eerste plaats.
Bij de jongens was er iets meer concurrentie, Nick eindigde op alle afstanden op de vijfde plaats
Ook in het overall klassement eindigde hij op de vijfde plaats. Benita eindigde in het overall klassement op eerste plaats en mocht de gouden medaille en de Braga Sprint cup ophalen.

http://www.knsbzuid.nl/~bc-tilburg/sara.php?file=./uitslagen_2013-2014/TB131116_uitslag.htm

Holland Cup 2 in Alkmaar
Olof Gerritsen en Jeffrey van Norden hadden een uitnodiging gehad voor de Holland Cup 2.
Deze werd gehouden op ijsbaan de Meent in Alkmaar.
Jeffrey en Olof reden beiden de 1500 meter.
Helaas hadden beide mannen niet hun avond en bleven ver van hun PR’s verwijderd.
Jeffrey eindigde met 2.00.03 min. op de 24e plaats, Olof werd 27e met 2.05.35 min.

http://schaatsen.nl/Upload-2013/evenementen/80837-16-11-2013/HC2_uitslag_1500m_heren.pdf

Internationaal Pupillen Toernooi
Zaterdagmorgen 16 november is het 27e Beter Lopen Internationaal Pupillentoernooi verreden op ijsbaan De Scheg in Deventer. Met 24 deelnemende clubs, waaronder de clubs uit Berlijn, Dresden en Lubin was het een gezellig en druk bezet toernooi.
De deelnemende ploegen bestaan uit drie jongens en drie meisjes in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar. Naast twee langebaan afstanden (afhankelijk van de leeftijd 300 meter, 500 meter en 700 meter) rijden de kinderen een marathon van enkele ronden.

TGL doet nooit mee aan dit toernooi maar nu kon één pupil van TGL hieraan meedoen en wel Tim Hengeveld. Hij mocht meedoen met het team van schaatsvereniging De Vijf Heren Landen, zij kwamen een C-Pupil te kort en omdat Tim de enige C-pupil is binnen TGL werd hij toegevoegd aan hun team. Tim stond al vroeg op het ijs omdat de wedstrijd om 08.00 uur begon, hij reed twee keer een 300 meter en deed dat heel goed. Het was pas de eerste officiële wedstrijd van Tim, afgelopen week had hij alleen nog maar een trainingswedstrijd in Utrecht gereden.
Hij reed op de eerste 300 meter gelijk een PR in 36.29 sec. en werd hiermee 13e. De tweede 300 meter ging in 36.98 sec. en dit was goed voor de 11e plaats.
In het algemeen klassement eindigde hij op een prachtige 11e plaats en dat is heel goed voor een eerste wedstrijd, er deden in toaal 23 jongens mee in deze leeftijdscategorie.
Schaatsvereniging VHL eindigde op de 21e plaats in het klassement.

Voor de uitslag van deze wedstrijd zie:

http://www.deventerijsclub.nl/uploads/docs/Hardrijden/ProtocolbeterlopenDEVENTER_IJSCLUB.pdf

27 oktober t/m 9 november

9 november Residentie Cup in Den Haag
Zaterdag 9 november stond Olof Gerritsen in Den Haag aan de start bij de wedstrijd om de Residentie Cup. Ieder jaar strijden de vier beste A-Junioren van alle gewesten van Nederland om deze Cup. De individuele tijden van de rijders worden bij elkaar gevoegd en zodoende wordt het eindklassement bepaald. Olof Gerritsen was namens gewest Noord-Holland/Utrecht uitgenodigd om mee te doen. De ploeg van gewest NH-U (Olof, selectieploegmaat Willem en twee rijders van Jong Oranje) vocht in een sportieve strijd met het favoriete gewest Zuid-Holland om de eerste plaats. In de finale (ploegen achtervolging) was gewest ZH net iets te sterk voor de NH-U rijders, wat wel een prachtige tweede plaats opleverde. In het individuele (eindklassement) eindigde Olof op de negende plaats. Een prima resultaat van de eerste jaars Junioren-A rijder.

Voor de uitslag zie:

http://schaatsen.nl/Upload-2013/evenementen/teamsprint-jun-c-en-bresidentiecup-jun-a-09-11-2013/Residentiecup%20uitslagen.pdf

27 oktober Jeugdmarathon Utrecht
Zondagavond 27 oktober stond de eerste Jeugdmarathon in Utrecht op het programma.
Helaas was er onder de TGL leden weer niet veel animo om hieraan mee te doen maar onze eerste jaars pupillen hadden er wel zin in en kwamen deze avond naar Utrecht.
Na de laatste instructies van coach René mochten ze in de verschillende leeftijdscategorieën de baan op voor hun rondjes. Zo’n eerste marathon is altijd spannend omdat je nog niet precies weet hoe alles gaat maar de TGL jongens pupillen (de meisjes deden niet mee) deden hun best.
Ze waren nog niet opgewassen tegen de overige pupillen maar iedereen reed keurig zij rondjes uit. Rink Wilbrink eindigde bij de A-Pupillen op de 9e plaats. Mart van der Made werd 8e en Lucas Gresel 10e bij de B-Pupillen. Bij de oudere jeugd was er ook niet veel animo om mee te doen met de marathon maar toch stonden er twee leden aan de start. Marijke Rempe bij de dames
C-Junioren en Timo van Maarschalkerweerd bij de heren B-Junioren. In deze competitie wordt veel harder gereden maar Marijke kon de strijd goed aan, zij eindigde op een mooie 2e plaats en mocht de zilveren medaille ophalen, Timo eindigde op de 8e plaats.
De uitslagen van deze wedstrijden zijn terug te vinden op de site van BC Utrecht.

Trainingskamp Erfurt (18 - 23 oktober 2013)

Vrijdag 18 oktober 2013 was het weer zover. HET trainingskamp van het seizoen begon weer. Half 1 verzamelen op de Luitgardeweg. Rond 19.00 uur in Erfurt. Kamerindeling gemaakt, spullen uitgepakt en toen naar de stad om lekker te gaan eten. Na het eten terug in het appartement en snel je bed in om de volgende dag er alweer vroeg uit te gaan.

Klik hier om de originele foto (ruim 3MB) te zien (foto opent in een nieuw venster). Klik met de rechter muisknop op de link en kies voor "Opslaan als..." om de foto direct te downloaden.

Zaterdag 19 oktober 2013. Om 06.15 de wekker. Eerst ontbijten op tosti’s, daarna snel naar de ijsbaan om aan het ijs te wennen. Na een uurtje lekker te hebben getraind terug naar het appartement om ons voor te bereiden op de eerste internationale wedstrijd van het weekend. Een uurtje van te voren weer terug naar de baan. Inlopen, schaatsen aantrekken, inrijden en toen was het tijd om te knallen. De eerste dag zijn er 10 pr’s (persoonlijke records) gereden. In het huis snel douchen, zelfgemaakte pasta eten, stukje film kijken en weer lekker slapen.

Zondag 20 oktober 2013. Vandaag de tweede internationale wedstrijd van de week. Licht ontbijt, spullen pakken en weer naar de ijsbaan. Inlopen, schaatsen aantrekken en gaan met die banaan. De tweede dag zijn er 7 persoonlijke records gereden. Na de wedstrijd naar huis om te lunchen en even te chillen. Weer terug naar de ijsbaan om een beetje uit te rijden. En ’s avonds uit eten bij Schnitzel Heinz.

Maandag 21 oktober 2013. De enige dag dat we een beetje konden uitslapen. De wekker ging dit keer om 08.30. Na het ontbijt moesten we spullen inpakken voor drie trainingen. De zware dag begon met een buitentraining op de atletiekbaan vlak bij de ijsbaan. Daarna de ijshal weer in om op het ijs te trainen. Na die training even naar het stadje om ergens een broodje te eten, en toen weer terug naar de atletiekbaan om nog een keer buiten te trainen. ’s Avonds in het appartement gegeten en weer vroeg naar bed om de volgende ochtend er ook weer vroeg uit te komen.

Dinsdag 22 oktober 2013. De op één na laatste dag. De wekker om 06.15 uur. De dag begint met een ijstraining. Daarna even terug naar het appartement om even een broodje te eten, en weer terug naar de ijsbaan voor de volgende ijstraining. Even een uurtje pauze om lekker in het zonnetje te zitten en dan begint de laatste droogtraining alweer. De laatste avond uit eten in een Italiaans restaurantje vlakbij de Dom. Alvast een beetje opruimen en dan lekker slapen.

Woensdag 23 oktober 2013. Vandaag de laatste dag. De wekker gaat wéér om 06.15 uur. Ontbijten op tosti’s, spullen pakken en hop weer naar de ijsbaan. Eerste training van de dag. Het gaat nu allemaal niet meer zo makkelijk. De spierpijn slaat nu toch echt heel erg toe. Na een training van anderhalf uur, gaan we weer het ijs af. Terug in het appartement pakt iedereen de spullen in, ruimt het appartement op (wat een aardige zooi was bij sommige van ons) en sjouwt de tassen naar beneden, waar de auto’s volgeladen worden. We nemen afscheid van het huis, en vertrekken voor de laatste keer naar de ijsbaan. De laatste training is een optionele training waarbij je kan kiezen tussen een training specifiek gericht op starten, of een training die gericht is op de bocht. Om 13.30 uur gaat iedereen van het ijs af, worden er nog een paar leuke foto’s gemaakt, en wordt er hier een daar nog wat opgefrist in de sporthal naast de ijsbaan. Fris en fruitig vertrekken we rond 14.30 weer naar Loosdrecht. Onderweg nog een stop bij de Burger King, en om 20.30 uur kwamen we weer veilig aan op de Luitgardeweg, waar de ouders ons stonden op te wachten

En zo was er weer een einde gekomen aan een week om niet te vergeten. Het was weer ontzettend gezellig, en ik wil iedereen bedanken voor een top-trainingskamp!

Iris Visser

1 oktober 2013

Verslag van ons TGL lid Jeffrey van Norden

3 weken geleden stapte ik weer voor het eerst met Maico Voets, mijn enige ploeggenoot, nog maar het ijs op. Na een zware maar goede zomer ging het al snel heel goed. Zowel technisch als fysiek voelde ik me erg sterk. Na 1 week ijsgewenning gingen we in week 2 alweer harder rijden richting de eerste wedstrijd in Heerenveen. Voor mij stond er een 5 km op het programma. Door mijn rugklachten kon ik hem vorig jaar vaak niet goed rijden. Maar dit jaar gaat het alweer veel beter met mijn rug. Na een super vlakke en goede race kwam ik uit op een PR van 6 seconden !! Van 6,58,9 ging ik naar 6,52,5. Een grote stap die ik dit jaar graag wilde maken. Ik was enorm blij en opgelucht dat ik na al die jaren waarin het wat minder ging door blessures nu op deze manier terug kon komen. Ook had ik hiermee mijn Holland Cup limiet gereden. Dit is een wedstrijd cyclus in Nederland voor alle niet World Cup rijders.

Ook kun je je hier plaatsen voor andere belangrijke wedstrijden zoals bij de 1e Holland Cup en je kunt plaatsen voor het NK Afstanden voor Senioren in Heerenveen.
Na deze wedstrijd vertrokken we naar Inzell voor een trainingskamp voor 10 dagen.
Hier zouden we 2 wedstrijden rijden om onze limieten nog te kunnen rijden op de snelle baan in Duitsland.
Ik had me al geplaatst voor de 5 km, dus het enige doel was een 1500m onder de 1.53,2 rijden terwijl mijn PR nog op 1.54,6 stond. Na een goeie 500m in een PR van 38,2 was het tijd voor de 1500m. Ook deze ging super en dit resulteerde in een 1,52,8! Dus het eerste doel is behaald, plaatsing op de Holland Cup 1500m/5km. Nu kan ik volgend weekend een wedstrijd rijden waar verder geen druk achter staat!

Groetjes vanuit Inzell,

Jeffrey van Norden

De PR’s die Jeffrey op de 1500 en 5000 meter reed zijn ook gelijk 2 clubrecords bij de Neo-Senioren !!!

Opening schaatsseizoen 2013 - 2014

Op donderdag 19 september werd het TGL schaatsseizoen geopend met een druk bezochte informatieavond voor leden en ouders. Deze avond is met name bedoeld voor de jongens en meisjes die vanuit het jeugdschaatsen doorstromen naar de trainingsgroep maar ook de oudere leden kregen weer nuttige informatie voor het nieuwe seizoen. Er was o.a. een presentatie over “presteren onder druk”
De gehele presentatie van deze avond kunt u lezen op:

http://www.schaatsenloosdrecht.nl/docs/2014/TGL%20Info%20bijeenkomst%202013%20v2.pdf

Op de informatieavond was er ook nog een prijs te vergeven, te weten de PR beker.
Deze beker wordt uitgereikt aan degene die het afgelopen winterseizoen de meeste persoonlijke records heeft gereden. Dit jaar ging de beker naar Olof Gerritsen die 18 Persoonlijke Records heeft gereden.

Aan het eind van de avond werden de hulptrainers; Erwin Lauppe en Jan Visser met een kleine attentie bedankt voor hun inzet tijdens het afgelopen zomerseizoen.

Zaterdag 28 september ging ijsbaan de Vechtsebanen weer open en konden de TGL leden hun ijstrainingen weer oppakken.

Het seizoen 2013/2014 staat voor de deur: informatie avond

Informatie (Powerpoint, 4mb), die tijdens de informatie avond getoond is: klik hier.

20 april 2013

Klik hier om onderstaande In Memoriam in een apart venster als PDF te openen.

Henk de Man

16 maart 2013, Video PR

Twee PR's. Alexander van Hasselt (SC Gouda) rijdt onder de 37 seconden en Jouke Hennipman onder de 38 seconden!

Foto's Vechtse Banen Trofee (16 maart 2013)

Klik hier voor de foto's.

8 en 9 februari 2013

KPN NK Allround Junioren
Dit weekend werd het NK Allround voor junioren verreden in Den Haag.
Van de TGL hadden zich twee junioren-B rijders hiervoor geplaatst, Olof Gerritsen en Marjolein van der Steen. De eerste dag (500 en 1500 meter) verliep voor Olof niet zoals verwacht.
Hij zat niet goed in z’n wedstrijd en eindigde na de eerste dag als 13e in het tussen klassement. Voor Marjolein was dat anders. Voor haar was het halen van de NK al meer dan verwacht en ging volledig onbevangen de wedstrijden in.
Dit resulteerde in twee dikke Persoonlijke Records (500 en 1500 meter), een Clubrecord op de 1500 meter en een 15e klassering na 2 afstanden.
De tweede dag herpakte Olof zich en zette een prima 1000 meter neer. Hij werd derde en z’n eerste NK medaille was hiermee een feit. Hij steeg hierdoor flink in het klassement en plaatste zich voor de slotafstand, de 3000 meter. Uiteindelijk bereikte hij de 7e plaats in het eindklassement.

http://schaatsen.nl/Upload/attachments/2012_2013/KPN%20NK%20Allround%20Junioren%202013/JongensJunB3000mklassement.pdf

Marjolein ging door zoals ze de dag ervoor geëindigd was. Wederom een Persoonlijk Record, nu op de 1000 meter. Na deze drie afstanden stond ze op de 17e plaats in het klassement, de twaalf snelsten van het klassement mochten de 3000 meter rijden. Helaas zat Marjolein hier niet bij maar toch een prachtige 17e plaats.

http://schaatsen.nl/Upload/attachments/2012_2013/KPN%20NK%20Allround%20Junioren%202013/MeisjesJunB1000mklassement.pdf

SubTop Meerkamp
Ook Martijn Lauppe reed dit weekend een toernooi; de SubTop Meerkamp in Alkmaar en Amsterdam. Op zaterdag reed hij de 500 en 3000 meter in 41,62 (2e) en 4.41.09 (6e).
Op zondag stond op de steenkoude en winderige baan in Amsterdam de 1000 en 1500 meter op het programma. Op de 1000 meter eindigde hij op de 3e plaats in 1.22.61 en op de 1500 meter reed hij de 4e tijd in 2.08.69. Martijn reed dus een goed toernooi, helaas eindigde hij in het eindklassement net naast het podium.

Nick de Man stond bij de A-Junioren reserve voor dit toernooi. Helaas waren er te weinig afmeldingen dus Nick bleef reserve.

http://www.baancommissieamsterdam.nl/Langebaan

Baankampioenschap Marathon
Zondagavond stonden de Baankampioenschappen Marathon op het programma. Namens TGL deed hier alleen Benita de Man aan mee. Er stonden 19 dames aan de start en er moesten 35 ronden worden gereden. Benita zat vanaf de start mooi voor in het peloton. Maar na 20 ronden vormde zich een kopgroep van drie en later vier rijders. Hierin zaten o.a. de drie dames van de marathonselectie van Utrecht, die goed samenwerkten. Zij haalden het peloton ook nog een rondje in en daarom moest het peloton vijf ronden voor tijd afsprinten. Dit werd een spannende strijd waarbij Benita vlak voor de finish in een fanatieke sprint nog 6 deelnemers voor bij reed.
Ze eindigde hierdoor op de vijfde plaats in het klassement.

2 en 3 februari 2013

NK Pure Sprint / Supersprint
Dit weekend stond het NK SuperSprint / Pure Sprint op het programma.
Deze wedstrijd werd gehouden op ijsbaan De Uithof in Den Haag en Aldo Vree was degene die zich via een aanwijsplek had geplaatst voor dit NK.
Olof Gerritsen stond bij de B-Junioren 5e reserve en Jouke Hennipman stond bij de A-Junioren 2e reserve. Jouke had geluk………er melden zich een aantal rijders af en dus mocht Jouke naar Den Haag voor de Pure Sprint. Olof bleef reserve en Aldo had de pech dat hij juist dit weekend ziek was en zich dus helaas moest afmelden voor dit N.K.
Jouke mocht zich zaterdagavond melden voor de 100 / 300 en 500 meter. Er deden 16 deelnemers mee bij de A-Junioren. Jouke reed een goed toernooi, op de 100 meter was er gelijk een verbetering van zijn PR, hij reed 10.55 en dat was goed voor de 10e tijd. Op de 300 meter was er weer een PR in 24.78, dit was de 8e tijd. Op de 500 meter reed hij net geen PR maar wel een mooie tijd, nl. 38.78 dit was de 9e tijd in het klassement.
Jouke eindigde na de drie afstanden op een mooie 8e plaats in het eindklassement.

http://www.knsbgewestzh.nl/upload/File/langebaan/20122013/GTC/NK%20Supersprint%20%26%20NK%20Allround/klassement_junA.htm

Gruno Bokaal
Jeffrey van Norden stond dit weekend aan de start op ijsbaan Kardinge in Groningen, hier werd de wedstrijd om de Gruno Bokaal gereden. Aan de start stonden veel Nederlandse toppers omdat er hier nog startplaatsen waren te verdelen voor het WK Allround in Hamar.
Jeffrey is nog herstellende van zijn rugblessure en daardoor gaat de ene wedstrijd beter dan de andere. Over deze wedstrijd was hij redelijk tevreden. Hij eindigde na drie afstanden op de 20e plaats in het klassement.

http://www.knsbgroningen.nl/grunobokaal/uitslag/herentussenklassement3.pdf

Jeugdmarathon
Zaterdagavond werd de laatste van een serie van vier Jeugdmarathons gereden in Utrecht. Dit jaar waren er vanuit TGL heel weinig deelnemers, een aantal van onze nieuwe leden (Hessel Ten Holter en Friso van Ee) reed een aantal keren mee en deze avond reden ook Annemee Gerritsen Marijke Rempe voor het eerst mee. Marjolein van der Steen was de enige die drie marathons had gereden. Deze avond waren er ook weer medailles te verdienen en er was ook nog een puntenkoers na de marathon. Marjolein deed aan beide wedstrijden mee en eindigde bij beide onderdelen als eerste. Bij deze jeugdmarathons is er ook nog een startplek te verdienen voor het NK Jeugdmarathon op 23 februari in Dronten. Marjolein eindigde bij alle drie de marathons die ze heeft meegedaan als eerste en krijgt daardoor een startplek op dit NK.

21 t/m 26 januari 2013

Pawel op NK Kortebaan en Marjolein op Landelijke selectie wedstrijd Allround

Marjolein op Landelijke selectie Allround

Marjolein van der Steen had zich via de Regionale selectiewedstrijd geplaatst voor deze Landelijke selectiewedstrijd die op 26 en 27 januari op de Ireen Wust ijsbaan in Tilburg werd gehouden.
Zaterdagavond vertrok Marjolein met coach René dus richting Tilburg. Dit was tevens de laatste dag dat er op de plassen geschaatst kon worden want de dooi ging invallen.
Er stonden 24 deelnemers aan de start die allemaal gingen voor een plekje bij de bovenste 12 (10 + 2) in het klassement want die plaats geeft recht op een startplek op het NK.
Op zaterdagavond werd de 500 meter en 3000 meter gereden. Marjolein reed op de 500 meter 44.48, dit was de 13e tijd en op de 3000 meter eindigde ze een plaatsje hoger op de 12e plek in 4.55.10
Na deze afstanden stond ze op de 12e plek in het tussenklassement.
Zondagavond stond alleen de 1500 meter op het programma. Marjolein reed hier 2.15.54 de 10e tijd net boven haar PR. Ze eindigde hiermee op de 13e plaats in het klassement. Helaas net een plaatsje te laag voor het NK, waarschijnlijk staat Marjolein nu 1e reserve maar dat is nog even afwachten.

http://www.knsbzuid.nl/~bc-tilburg/sara.php?file=./uitslagen_2012-2013/TB130127_uitslag.htm

Pawel op NK Kortenbaan in Lemmer

In de periode dat er natuurijs ligt wordt er in de diverse leeftijdscategorieën een NK kortebaan georganiseerd.
Dit jaar werden daarvoor uitgenodigd; Aldo Vree bij C-Junioren, Marjolein van der Steen en Olof Gerritsen bij de B-Junioren en Pawel Lamme bij de (Neo) Senioren.
Aldo, Marjolein an Olof melden zich om diverse redenen af voor dit kampioenschap maar Pawel stond op 21 januari wel aan de start.
Het NK voor de Senioren werd ’s avonds gehouden op de ijsbaan in Lemmer en de start was om 19.30 uur.
Er waren ruim 250 toeschouwers op dit NK afgekomen mede omdat zich veel
deelnemers hadden geplaatst, er stonden 45 deelnemers aan de start.
Hieronder bevond zich de toppers van het korte baan rijden o.a. Jesper Hospes, Freddye Wennemars, Jacques de Koning en Pim Schpper.
De wedstrijd gaat steeds over 2 omlopen van 160 meter en daarna gaan de snelste deelnemers door.
De eerste omlopen van Pawel gingen heel goed, hij reed een 15.53 op de eerste omloop en de tweede ging zelfs nog sneller in 15.12 sec. Hij stond hierna op een 9e plaats in het klassement en omdat de snelste zestien door gingen naar de tweede ronde zat Pawel daar dus makkelijk bij. In deze ronde reed hij tegen Aron Romeijn. De eerste omloop verloor hij net in 15.40 en de tweede won hij in 15.30.
Mooie tijden maar helaas net niet snel genoeg, hij stonde na de tweede ronde op de twaalfde plaats en de snelste tien gingen door, Pawel kwam daarvoor net een paar tienden te kort.
Maar al met al toch een mooi NK gereden.
Hierna kon Pawel kijken naar de overige rijders die nog twee omlopen moesten rijden.
Aan het eind werd Jesper Hospes, zoals al werd verwacht, de Nederlands Kampioen Kortebaan op natuurijs. Voor uitslagen en een filmpje van de wedstrijd zie onderstaande links.

http://schaatsen.nl/topsport-natuurijs/nieuws/2013-01-21-derde-kortebaantitel-op-rij-voor-hospes

http://schaatsen.nl/Upload/attachments/uitslagen%20NK%20kortebaan%20Lemmer%202013_1.pdf

19 en 20 januari 2013

Regioselectiewedstrijd NK Afstanden & Regioselectie Super Sprint en Pure Sprint

Regioselectiewedstrijd NK afstanden
Zaterdag 19 januari stond voor de diverse leeftijdscategorieën de Regio selectiewedstrijd voor het NK afstanden op het programma. Er werd deze avond alleen de 1000 meter gereden en wel op “thuisbaan”
De Vechtsebanen. Dus dat was lekker dichtbij.
Voor deze wedstrijd hadden een uitnodiging gehad; Olof Gerritsen en Jouke Hennipman.
Martijn Lauppe, Marjolein van der Steen en Benita de Man stonden reserve.
Benita hoorde al een paar dagen voor de start dat ze mee mocht rijden, Martijn hoorde dat pas 2 uur voor de wedstrijd.
Helaas voor Marjolein waren in haar categorie te weinig afmeldingen en mocht ze dus niet rijden.
Olof en Martijn startten als eerste TGL’ers bij de Junioren-B. Het was deze avond ontzettend koud, het vroor 5 graden en er stond een behoorlijke wind over de baan. Daardoor waren de tijden die door de deelnemers werden gereden (bij de meesten) ver boven hun PR’s. Zo ook bij Olof en Martijn.
Olof lukte het helaas net niet om bij de eerste vijf te eindigen wat recht geeft op een rechtstreekse startplek bij het NK afstanden, hij werd 6e (1.20.30) en moet dus nog het landelijk rijden.
Martijn eindigde op de 25e plaats in 1.24.31
Daarna mocht Jouke namens de A-Junioren naar de start. Ook hij reed een tijd boven zijn PR maar met zijn 1.19.25 eindigde hij op een mooie 5e plaats in het klassement en daarmee mag hij ook naar de landelijke wedstrijd op 16 en 17 februari in Hoorn.
Benita mocht om 21.15 uur haar plek innemen aan de start, veel toeschouwers en rijders die al hadden gereden waren wegens de kou al richting huis gegaan. Benita reed een goede 1000 meter qua tijd ook boven haar PR maar ze eindigde op een keurige 5e plaats in het klassement en deze plek geeft bij de Neo-Senioren recht op een startplek voor de landelijke selectie: de Holland Cup 5, op 16 en 17 februari in Utrecht.

http://www.bcutrecht.nl/langebaan/result1213/130119regioselNKafstk.htm

Regioselectie Super Sprint en Pure Sprint
Zondagavond werden in Hoorn de regioselectiewedstrijd Sprint gehouden.
Aldo Vree, Olof Gerritsen, Jouke Hennipman hadden hiervoor een uitnodiging gehad.
Pawel Lamme en Marjolein van der Steen stonden reserve. Omdat Marjolein en Olof dit weekend ook al andere wedstrijden hadden hebben zij zich afgemeld voor dit toernooi.
Hoewel het ’s middags begin te sneeuwen en veel deelnemers zich afmelden bleef Pawel in zijn categorie toch reserve staan en mocht hij helaas niet starten. Dus stonden alleen Aldo en Jouke aan de start.
Aldo moest de Super Sprint rijden (100 / 100 / 300 / 300 meter) en Jouke de Pure Sprint (100 / 300 / 500). Aldo reed een heel goed toernooi, hij viel helaas op de eerste 100 meter en dan is een goed klassement al verkeken. Op de tweede 100 meter reed hij in 10.97 sec. een PR en op de eerst 300 meter (26.03) een PR en verbeterde hij zelfs het clubrecord dat sinds 2008 op naam van Jeffrey van Norden stond. Zijn tweede 300 meter was met 26.13 sec. maar iets langzamer dan zijn eerste. In het klassement eindigde hij op de dertiende plaats. Nu maar hopen dat hij een aanwijsplek krijgt voor het NK. De eerste 7 plaatsten zich daarvoor en qua tijden zit Aldo daar makkelijk bij.

http://www.langebaanhoorn.nl/attachments/File/klassement_junioren_C_20_januari_2013.pdf

Jouke reed ook een goed toernooi 10.76 / 25.38 / 39.45 sec. Op de 500 meter eindigde hij op de 6e plaats, bij de kortere afstanden eindigde hij onderaan.Hij eindigde hiermee op de 10e plaats in het klassement.

http://www.langebaanhoorn.nl/attachments/File/
klassement_junioren_A_20_januari_2013.pdf

12 en 13 januari 2013

Regio selectiewedstrijden NK Allround & NK Afstanden Junioren

In het weekend van 12 en 13 januari stonden de Regioselectiewedstrijden voor de diverse leeftijdscategorieën op het programma.
Deze wedstrijden werden dit jaar voor het eerst gehouden als Allround en Afstanden toernooi.
TGL had weer een aantal deelnemers op de diverse ijsbanen;

C- Junioren Aldo Vree Breda
B-Junioren Olof Gerritsen, Marjolein van der Steen Hoorn / Eindhoven
A-Junioren Jouke Hennipman Haarlem / Den Haag
Neo’s Benita de Man en Jeffrey van Norden Haarlem / Den Haag

Aldo Vree

Voor de C-Junioren werd het Allround toernooi gereden op één avond op ijsbaan Breda.
Aldo mocht starten op de 500 en 1500 meter. De 500 meter reed Aldo in 41.74 sec. Hij eindigde hiermee op de 11e plaats. Aangezien Aldo meer een sprinter is verliep de 1500 meter niet zo goed. Hij reed hier 2.2.185 min. In het algemeen klassement eindigde hij op een 28e plaats.
Daardoor helaas voor het Allround geen plaatsing voor de landelijke wedstrijd.
Voor de 500 meter is hij wel geplaatst voor de landelijke wedstrijd op 16 februari in Hoorn.
http://bcbreda.nl/upload/2012/20130112_805_uitslag.htm

Olof Gerritsen

Olof moest zijn wedstrijden net als Marjolein rijden in Hoorn en Eindhoven.
Zaterdagavond in Hoorn stond de 500 en 3000 meter op het programma en zondagavond in Eindhoven de 1500 meter.
Olof reed net als de voorgaande weken weer een heel goed toernooi.
De 500 meter reed hij in 38.96 sec. Hij werd hiermee derde. Ook eindigde hij op de derde plaats op de 3000 meter. Op deze twee afstanden plaatste hij zich gelijk voor het NK Afstanden dat op 9 en 10 maart wordt gehouden.
Voor het Allround toernooi stond hij dag 1 op de tweede plaats.
Zondagavond stond de 1500 meter op het programma……….deze afstand ging wat minder goed dan Olof gehoopt had, hij reed in 1.59.34 de zesde tijd. Hierdoor voor deze afstand geen direct ticket voor het NK maar zal hij zich via de landelijke wedstrijd op 17 februari moeten plaatsen. Wat het Allround toernooi betreft stond Olof na dag twee ook nog op de tweede plaats en dus hiermee weer wel een rechtstreekse plaatsing voor het NK Allround op 9 en 10 februari in Den Haag.
http://www.langebaanhoorn.nl/attachments/File/uitslagen_2012_2013/uitslag_2013-01-12_klassement_jongens.pdf

Marjolein van der Steen

Bij Marjolein stonden 30 dames aan de start. Ze reed de 500 meter in 43.88 sec. een tijd die goed was voor de 13e plaats. De 3000 meter reed ze in 4.51.71 dit was de 16e tijd. Na deze twee afstanden stond ze op de 17e plaats in het klassement. Op zondagavond reed Marjolein een goede 1500 meter, ze reed een PR (2.15.33) en eindigde op deze afstand op de 16e plaats.
Ze klom nog een plaatsje in het algemeen klassement en werd daardoor 16e. Deze plaats geeft recht op een startplek op de landelijke selectiewedstrijd voor het NK op 26 en 27 januari in Tilburg.
http://www.langebaanhoorn.nl/attachments/File/uitslagen_2012_2013/uitslag_2013-01-12_klassement_meisjes.pdf

Jouke Hennipman

Jouke stond deze wedstrijd voor het eerst weer aan de start na een aantal weken geblesseerd te zijn. Hij had daarom met zijn trainer van de baanselectie afgesproken om geen volledig allround toernooi te rijden maar deze week de 500 meter en volgende week de 1000 meter.
De 500 meter verliep voor Jouke heel goed, hij eindigde met zijn tijd van 39.09 op de vijfde plaats en die plek geeft in ieder geval recht op een startplek op de landelijke selectiewedstrijd afstanden. Omdat deze afstand best goed ging besloot Jouke om toch ook nog de 1500 meter te rijden. Hier eindigde hij met zijn tijd van 2.02.47 op de 20e plaats. Hij stond na deze twee afstanden op de 14e plaats in het klassement. Zondagavond reed hij geen 3000 meter meer.
http://www.bchaarlem.nl/files/Prot_Sel.pdf
Uitslagen van zaterdag 12 januari voor A-Junioren en Neo’s

Benita de Man

Benita stond voor de 500 en 1500 meter reserve maar omdat een aantal rijders besloot om deze wedstrijd niet te rijden schoof ze op op de reservelijst en mocht daardoor ook richting Haarlem vertrekken. Bij Benita en Jeffrey (de Neo-senioren) werd de wedstrijd alleen gereden voor de afstanden met als doel een plaatsing bij de landelijke wedstrijd of rechtstreeks naar het NK.
Benita reed de 500 meter in 43.51 sec. ze werd hier 8e en ook op de 1500 meter (2.16.86) werd ze 8e. Het is nu even afwachten of ze in aanmerking komt voor een plaatsje bij de landelijke selectiewedstrijd. Omdat de Neo’s hun wedstrijden in meerderen competities rijden is het nog even onoverzichtelijk, afwachten dus maar.

Jeffrey van Norden

Ook Jeffrey van Norden is aan het terug komen na een wat mindere periode met blessures.
Hij mocht starten op de 500 en 1500 meter maar had zich voor de 500 meter afgemeld, dit is niet zo de afstand van Jeffrey. De 1500 meter ging voor Jeffrey wel redelijk hoewel hij nog niet voltuit kon rijden. Hij eindigde met zijn tijd van 1.59.32 op de vierde plaats en hiermee plaats hij zich voor de landelijke wedstrijd (Holland cup 5). Zondagavond reed Jeffrey ook nog de 5 km. in Den Haag. Hier eindigde hij op de 6e plaats in 7.20.57.
http://knsbzuidwest.nl/inschrijven_regiowedstrijden/

14 en 15 december 2012

Afgelopen weekend stonden er weer wat wedstrijden op het programma voor de TGL leden.
Olof Gerritsen en Marjolein van der Steen hadden een uitnodiging gekregen voor het Internationaal Junioren Toernooi dat op vrijdag 14 en zaterdag 15 december werd gehouden op ijsbaan de Scheg in Deventer.
Op beide dagen werden de 500 en 1000 meter gereden en stonden Marjolein en Olof al ’s morgens vroeg aan de start. Beide leden reden weer een goed toernooi.
Marjolein eindigde op de 500 meter twee keer net naast het podium en op de 1000 meter werd ze twee keer zesde. In het eindklassement eindigde ze op een mooie zesde plaats.
Olof mocht net als de vorige weken weer vier keer het erepodium beklimmen om drie zilveren en één bronzen medaille op te halen. Hij eindigde op de tweede plaats in het eindklassement en kon daardoor ook nog een beker aan zijn verzameling toevoegen.

Zaterdagavond stond Nick de Man op ijsbaan de Meent in Alkmaar aan de start voor het Gewestelijk Kampioenschap SuperSprint. Deze wedstrijd ging over twee omlopen van 100 meter en twee van 300 meter. Nick verbeterde twee keer zijn persoonlijke records op de 300 meter en eindigde op de negende plaats in het klassement.

http://www.baancommissiealkmaar.nl/uitslagen/20121215%20Gewestelijke%20Kampioenschap%20Supersprint.pdf

Vijftien leden van de trainingsgroep stonden zaterdagavond op ijsbaan Twente in Enschede aan de start. Hier werd door SV Woerden een wedstrijd georganiseerd en TGL had hier startplaatsen gekregen. Het doel was om natuurlijk zo veel mogelijk Persoonlijke Records te rijden en dat lukte er werden maar liefst 15 PR’s verbeterd sommige zelfs met meerdere seconden en dat is natuurlijk een prachtige prestatie.
Helaas werden Kaj en Robert op de 500 meter gediskwalificeerd door twee valse starts en voor Kaj was het helemaal een pech avond op de 1000 meter kwam hij ook nog ten val.

De uitslagen: http://www.bctwente.nl/?page_id=1951

De startprocedure !!

Artikel 255 2a. Wanneer de starter het commando “Go to the start”/"Klaar" geeft, moeten de deelnemers zich tussen de hulp- en de startlijn opstellen. De afstand tussen deze twee lijnen moet twee (2) meter zijn.
De deelnemers dienen een stabiele houding aan te nemen voordat de starter “ready” roept, waarna zij hun starthouding aannemen en de ingenomen positie strikt moeten vasthouden totdat het startschot is gelost. Deelnemers mogen de startlijn niet aanraken of met enig deel van hun lichaam of hun schaatsen in contact zijn met het ijs voorbij de startlijn. Deelnemers moeten hun schaatsen geheel achter de startlijn houden.

8 en 9 december…Goud, zilver en 2x brons !!

Afgelopen weekend was weer een mooi weekend voor de leden en trainers van Schaats Trainings Groep Loosdrecht. Op het programma stond het baankampioenschap van ijsbaan de Vechtsebanen in Utrecht. Bij deze wedstrijd staat een selectie van de snelste deelnemers van alles ijsclubs die op deze baan schaatsen aan de start. Voor deze wedstrijd waren uitgenodigd Marjolein van der Steen, Olof Gerritsen, Martijn Lauppe en Brandon Manten (B-Junioren) en Benita de Man (Neo-senioren). Jouke Hennipman (ziek) en Jeffrey van Norden (Eindhoven Trofee) hadden zich afgemeld voor deze wedstrijd. Er werd gestart op twee afstanden de 500 en 1000 meter en daarna mochten de snelste acht van het algemeen klassement ook nog een 1500 meter rijden.

Marjolein startte al eerste op de 500 meter en dat ging gelijk goed ze reed hier de snelste tijd met maar een heel kleine voorsprong op de nummer twee en drie.

Benita kwam daarna in haar leeftijdsklasse aan de start. Ook zij reed een goede 500 meter en werd daar tweede. De mannen mochten hierna naar de start. Voor Brandon liep zijn race letterlijk en figuurlijk niet zo lekker, hij voelde zich niet goed en heeft zich na de 500 meter ook afgemeld voor de rest van het toernooi. Ook voor Martijn verliep het toernooi niet zoals hij gewenst had. Hij kwam helaas op de 500 meter in de laatste bocht ten val en daardoor was het toernooi voor hem snel over. Olof moest zijn krachten weer gaan meten met zijn trainingsmaatje van de baanselectie Wesley Dijs en wist dat het moeilijk zou worden om hier eerste te worden maar ja je weet maar nooit. Olof eindigde op de 500 meter op de tweede plaats.

De duizend meter ging voor Marjolein (3e) , Benita (1e) en Olof (2e) ook weer goed. Martijn reed de 9e tijd maar stond door zijn val al onderin het klassement.

Marjolein, Olof en Benita moesten hierna dus ook nog de 1500 meter rijden, waarbij het toch nog spannend werd voor Benita, zij stond op de tweede plaats en moest in een rechtstreeks duel met de nummer één proberen een plaatsje op te schuiven in het klassement en dat lukte. Benita werd hierdoor eerste daardoor de gouden medaille en de titel Baankampioen 2012-2013 voor haar.

Olof kreeg de zilveren medaille omgehangen en voor Marjolein was het brons. Al met al weer een succesvol toernooi voor TGL waar de trainers René Gerritsen en Jan Oosterink natuurlijk weer heel blij meer waren.

Jeffrey van Norden stond dit weekend aan de start bij de wedstrijd om de Eindhoven Trofee. Dit is een landelijke selectiewedstrijd waar o.a. startplekken te verdien zijn voor het KPN NK Allround op 29 en 30 december in Heerenveen. Jeffrey reed hier vier afstanden verdeeld over twee dagen. Op zaterdag de 500 meter (39.11) en de 5000 meter (7.11.24). Op zondag stond de 1500 meter op het programma helaas kwam Jeffrey op deze afstand ten val, Hij reed daarna nog wel de 3000 meter (4.08.40) maar door zijn val eindigde hij op de 18e plaats in het algemeen klassement. Helaas dus geen startplek op het NK.

Pawel Lamme stond zondagavond in Amsterdam aan de start van het Gewestelijk Kampioenschap SuperSprint. Het waaide deze avond behoorlijk en het was koud, en omdat Amsterdam een open baan is zijn deze factoren natuurlijk wel van invloed op de prestaties van de deelnemers. Toch reed Pawel een goed toernooi. Op de eerst omloop van 100 meter werd hij 5e (10.54). De tweede 100 meter ging beter hier eindigde hij als tweede (10.30). Op de eerste omloop van de 300 meter werd hij eerste in een tijd van 24.66. Als hij nu op de tweede omloop bij de eerste drie eindigde kon hij nog derde worden in het klassement en dat gebeurde ook. Met zijn tijd van 25.31 werd hij derde …………….en dus een mooie derde plaats in het algemeen klassement en de bronzen medaille.

1 en 2 december..... En weer GOUD voor Olof

Derde editie van de Wokke Vastgoed Bokaal op ijsbaan De Westfries
Na twee succesvolle edities werd op 1 en 2 december 2012 voor het derde jaar in successie de Wokke Vastgoed Bokaal verreden op ijsbaan De Westfries in Hoorn.
De beste schaatsers uit de categorie junioren B van het Gewest Noord-Holland/Utrecht strijden in deze vierkamp voor de hoogste trede van het podium.
Van elke ijsbaan binnen het gewest Noord-Holland/Utrecht verschijnen de snelste jongens en meisjes uit de categorie junioren B aan de start. Zij rijden deze wedstrijd als een heuse voorbereiding op het Nederlands Kampioenschap Allround.
De afstanden die voor iedereen op het programma staan, zijn de 500m, 1000m en 1500m.
De beste 16 rijders van het klassement na 3 afstanden rijden nog een 3000m.
De winnaar verdient niet alleen een beker en eeuwige roem, maar ook een premie. Er zijn leuke premies beschikbaar gesteld voor de beste acht rijders van het eindklassement en dat maakt de Wokke Vastgoed Bokaal een uniek evenement.
Voor deze wedstrijd waren namens TGL uitgenodigd Marjolein van der Steen en Olof Gerritsen.

Marjolein moest ook deze week (net als vorige week tijdens de Gewestelijke Kampioenschappen) weer de strijd aangaan met de dames van de baanselectie. Marjolein reed een keurige 500 en 1500 meter waarbij ze op de 10e en 15e plaats eindigde. In het tussenklassement stond ze hierna op de 13e plaats. Op zondag reed ze op de 1000 meter met 1.28.07 min. een PR. Hierna stond ze bij de eerst zestien in het klassement en moest daardoor ook nog een 3000 meter rijden.
Hier eindigde ze op de 14e plaats. Ze eindigde in het algemeen klassement op de 14e plaats.
Klik hier voor de uitslag van de dames.

Nadat Olof vorig weekend al Gewestelijk Kampioen was geworden moest hij natuurlijk nu laten zien dat dat niet voor niets was. Hard rijden en overeind blijven was dus het advies.
En dat lukte Olof heel goed, op zaterdag reed hij de 500 en 1500 meter en eindigde hier op beide afstanden op de eerste plaats. Zondag werd Olof ook weer eerste op de 1000 meter en moest natuurlijk ook nog een 3000 meter rijden. Op deze afstand was zijn trainingsmaatje Simon Borsen net iets sneller maar door zijn riante voorsprong op de overige afstanden eindigde Olof op een prachtige eerste plaats in het klassement.
Klik hier voor de uitslag van de heren.

Bij de prijsuitreiking in kantine “de Hooge Noor” kreeg Olof zijn beker en bloemen uitgereikt. Maar het mooiste was natuurlijk dat Olof de geldpremie van € 100,00 voor zijn eerste plaats kreeg en dat is toch maar weer een mooie aanvulling op zijn zakgeld.

24 en 25 november

Jeffrey van Norden reed zaterdagavond in Alkmaar de Regioselectiewedstrijd (1500 en 5000 meter) voor de Eindhoven Trofee. Nadat Jeffrey het seizoen goed was begonnen kreeg hij een rugblessure maar herstelde daar weer van. Helaas bleek tijdens afgelopen weekend dat de blessure toch weer terug is en hij eindigde daardoor op de 10e plaats in het Algemeen klassement. Hiermee plaatste hij zich niet voor de Eindhoven Trofee.

Afgelopen weekend stond ook het Gewestelijke Kampioenschap voor Junioren / (Neo)Senioren op het programma
Benita de Man, Marjolein van der Steen, Olof Gerritsen en Jouke Hennipman hadden hiervoor een uitnodiging gekregen. Jouke moest zich helaas afmelden omdat hij na een val nog last had van een blessure aan zijn heup.
Op zaterdagavond werd in Haarlem de 500 en 1500 meter gereden en op zondagavond in Alkmaar de 3000 meter.
Marjolein startte als eerste op de 500 meter en reed een goede tijd dicht bij haar PR. Helaas bleken er in haar categorie de B-Junioren wel heel veel selectie dames mee te rijden. Dus werd Marjolein op deze afstand 7e. Benita en Olof reden ook een goede 500 meter en werden hierbij allebei eerste. De 1500 meter ging voor Marjolein niet zoals ze gehoopt had ze reed hier de 14e tijd. Gevolg was dat ze op de 13e plaats in het Algemeen klassement eindigde. Bij Benita en Olof ging de 1500 meter beter. Olof won overtuigd ook zijn 2e afstand en Benita werd net 2e met een heel kleine achterstand op nummer 1. Na deze avond stonden Benita en Olof daardoor op de eerste plaats en mochten zich op zondagavond melden op de baan in Alkmaar om te proberen deze eerste plaats te behouden.
Op zondag stond er een stormachtige wind en daar waren de schaatsers niet blij mee want op zo’n halfopen baan als Alkmaar komt de wind van alle kanten. Gelukkig hadden alle schaatsers daar last van. Olof reed eerst zijn 3000 meter en dat ging heel goed, met zijn tijd van 4.09.92 werd hij eerste en had een ruime voorsprong op de nummer twee.
Voor Benita zou het spannender worden, zij had wel een ruime voorsprong maar de nummers drie en vier in het klassement reden in principe een snellere 3000 meter. Na wat aanwijzingen van coach René en de rondetijden in haar hoofd stond Benita aan de start. Ze opende snel en probeerde daarna de rondjes vlak te houden wat redelijk lukte. Tijdens de race bleek dat Benita niet veel tijd verloor op haar concurrenten. En over de streep gekomen bleek dat ze met een ruime voorsprong haar eerste plaats in het klassement had behouden. Op de 3000 meter werd ze 3e.
Na de wedstrijd vond de prijsuitreiking plaats en kregen Olof en Benita hun gouden medaille en bloemen.

Uitslag; http://www.bchaarlem.nl/files/Eindklassement%20GWK.pdf

Een mooie start van het seizoen

Nadat eind september de ijsbaan weer is open gegaan zijn de leden van TGL op de diverse dagen in de week weer flink aan het trainen gegaan.
En dit resulteerde tijdens de eerste wedstrijden gelijk alweer in diverse Persoonlijke Records.
De baan is nu zo’n week of zes open en de belangrijke wedstrijden komen er weer aan.
Hieronder een kort overzicht waar onze leden de laatste weken actief waren.

17 november en 18 november

Afgelopen weekend stonden twee wedstrijden op de kalender en wel de landelijke selectiewedstrijd Junioren B/C (voor landen wedstrijd Ned./D./Nor. op 1 december) en de Holland Cup (2) in Breda.
Twee leden die bij de selectie trainen hadden hiervoor een uitnodiging gehad.
Olof Gerritsen voor de landelijke selectiewedstrijd en Jeffrey van Norden voor de Holland Cup.
Jeffrey zich voor één afstand geplaatst en dat was de 1500 meter, zijn favoriete afstand.
Helaas verliep de wedstrijd niet zo goed als Jeffrey had gehoopt, hij eindigde met zijn tijd van 1.56.69 op de 13e plaats.
Olof mocht zaterdag starten op de 500 en 1500 meter en reed daar op de 500 meter naar een prachtige 2e plaats, in een tijd van 38.72 sec. (net iets boven zijn PR). Op de 1500 meter reed hij de zesde tijd met 1.58.38 min. Hierdoor stond hij bij de bovenste acht in het klassement en mocht daardoor ook nog een 3000 meter rijden. Helaas startte Olof in het laatste kwartet en was de baan niet meer optimaal. Toch reed hij daar ook de zesde tijd in 4.09.81 min. Hierdoor eindigde hij in het eindklassement op de 6e plaats. Toch een klein beetje een teleurstelling voor Olof want de eerste vier gaan door naar de landenwedstrijd en daar wilde hij natuurlijk erg graag bij horen.

Zondagavond stond de eerste van drie jeugdmarathons in Utrecht op het programma.
Helaas liet een groot aantal leden het afweten, er stonden gelukkig wel vier van onze “nieuwe” pupillen aan de start.
Yannick Mol, Friso van Ee, Lars Eberhardt en Matthijs Jansma.
Nadat ze zich hadden ingeschreven en van Erma instructies over de wedstrijd hadden gekregen mochten ze zich gaan klaarmaken voor de start en dat was natuurlijk erg spannend.
Nog even kijken hoe de meisjes het deden en daarna mochten Yannick, Friso en Lars het ijs op.
Er waren 11 deelnemers en er werd gelijk hard gereden. De andere deelnemers hadden al wat meer marathons gereden maar de Loosdrechtse boys bleven keurig hun rondjes rijden en kwamen na 6 ronden vlak achter elkaar over finish.
Hierna mocht Mathijs de baan op voor 9 ronden (hij is een pupil A en hier startten 16 deelnemers). Matthijs reed zijn eigen race omdat de andere jongens te hard reden maar hij heeft al zijn rondjes keurig uitgereden. Heel goed gedaan hoor jongens. Gewoon op 30 december bij de volgende marathon weer aan de start staan.
Leontien Schoenmaker had zich ingeschreven bij de C-Junioren, hier stonden heel wat dames aan de start, Leontien reed keurig mee in het peloton maar helaas kwam ze ten val en eindigde daardoor als laatste

11 november

Deze avond waren er geen YF wedstrijden maar was op dit uur tijd vrij gemaakt voor de ploegenachtervolging. Een nieuw onderdeel van BC Utrecht maar één waar wel veel animo voor was. Er hadden zich 17 ploegen ingeschreven. Ook de ploegen van de Baanselectie en Marathonselectie waren aanwezig. Omdat niet iedere vereniging zoveel YF rijders heeft werden er gecombineerde ploegen samengesteld van verschillende verenigingen.

Benita de Man en Marjolein van der Steen reden in zo’n gemengd team met Lotte de Jong van VHL en Nynke den Hertog van Gouda, genaamd de Mixed Ladies. Helaas hadden de dames maar één keer kunnen trainen maar ze hadden er zin in. De wedstrijd zou gehouden worden over twee omlopen en daaruit zou dus de winnaar komen. Het team van de Mixed Ladies startte fantastisch en ze zaten al snel goed achter elkaar, helaas ging Nynke in de eerste bocht al onderuit en was de wedstrijd gelijk afgelopen. Wat een teleurstelling maar goed dan maar de tweede omloop beter rijden en dat gebeurde ook. Na weer een hele goede start reden de meiden mooi in elkaars slag naar de finish, in een keurige tijd van 2.56.54. Maar door de val eindigden ze natuurlijk op de laatste plaats. Dan maar revanche op de volgende wedstrijd eind december.

Foto 5636 Start Team Mixed Ladies

Foto 5595 Wat ging er mis ??

Foto 5646 Mixed ladies in actie

Foto 5658 De coach en zijn ladies

Olof Gerritsen en Martijn Lauppe starten in hun teams van de Baanselectie.

Foto 5660 Team de Vries

Foto 5664 Team Dijs

Het team van Olof

(team Dijs) reed heel sterk en eindigde op beide omlopen op de eerste plaats. Martijn reed in het jongere team van de Baanselectie (team de Vries) naar een keurige vierde plaats in het klassement. Voor de teams en uitslagen zie; http://www.bcutrecht.nl/langebaan/result1213/121111zoa_plgk.html

31 oktober

Op deze avond had coach René een shorttrack clinic geregeld bij de coaches van SVU.
Het werd weer een leerzame avond waarbij getracht werd de bochtentechniek te perfectioneren.

Foto 5544 /5565

Hieronder een lijstje met de Clubrecords die dit seizoen tot nu toe alweer zijn gereden.
Waarbij Jouke zelf nog een baanrecord op zijn naam zette.

HNeo1 Jeffrey van Norden 5000 m 7.21.00 06-10-2012 Erfurt (D)
HNeo1 Jeffrey van Norden 1500 m 1.54.62 07-10-2012 Erfurt (D)
HB2 Olof Gerritsen 700 m 53.88 21-10-2012 Utrecht
HA1 Jouke Hennipman 700 m TRC 53.87 21-10-2012 Utrecht
HB2 Olof Gerritsen 500 m 38.82 27-10-2012 Erfurt (D)
HB2 Olof Gerritsen 1500 m 1.55.68 27-10-2012 Erfurt (D)
DNeo1 Benita de Man 700 m 1.01.73 18-11-2012 Utrecht

Verslag Trainingskamp Erfurt

TGL Trainingskamp Erfurt (D)

TGL heeft hier van woensdag 24 tot zondag 28 oktober getraind en 2 internationale wedstrijden gereden.
Woensdagmorgen zijn wij vertrokken met 12 rijders rond 07:00 van het Lindeplein. Rond 14:30 kwamen wij aan in Erfurt, het idee was om hierna nog wat ijsgevoel op te doen.
Helaas kregen wij geen toestemming om het ijs te betreden, dit was afgehuurd door de Duitse selectie.
De faciliteiten zijn hier op topniveau, wij mochten gebruik maken van de overdekte atletiekhal en krachthonk.

Na een indoor training van ruim 2 uur zijn wij kwartier gaan maken in beide appartementen.
's Avonds lokale specialiteiten gegeten in Erfurt, hier vond ook de hilarische peptalk van Nick plaats.
Doelstellingen en huisregels kon hij zo opstampen, tegenspraak werd niet getolereerd.
Na een vermoeiende dag, bijtijds naar bed (en slapen?)!

Donderdagmorgen 06:15 de wekker! De eerste ijs training was gepland van 07:30 tot 09:00.
Na de ijs gewenning is vooral aandacht besteed aan techniek en timing.
Na het ontbijt (tosti´s!) stond de 2e ijs training gepland. voor 12:15 tot 13:45. Kort intensief, snelheid en (glij) starts zijn hierin getraind. Aansluitend hebben wij van 15:30 tot 17:00 in de atletiekhal aandacht besteed aan start specifieke onderdelen, zoals reflexen en explosieve trainingen met elastieken.
Heerlijke pasta gegeten in het appartement.

Vrijdagmorgen om 07:30 opgestaan, voelde als uitslapen...
Na het gezamenlijke ontbijt, hebben wij de gemaakte video opnamen bekeken en besproken.
11:15 vertrek naar de ijsbaan voor een duur/tempo trainings blok van 12:15 tot 13:45.

Voor aanvang van deze training bereikte ons het trieste bericht dat Andre Lit was overleden.
Andre was ons fietsmaatje en ondersteuning gedurende de zomeravond fiets trainingen van TGL.
Vanuit TGL wensen wij de familie van Andre veel sterkte met het verwerken van dit plotselinge verlies.

Lunchen op de ijsbaan en aansluitend getraind van 14:00 tot 15:45. Hierin lag de nadruk vooral op de start techniek. Nadat iedereen zich had opgefrist richting centrum Erfurt voor het diner bij Pavarotti. Heen reden wij nog in de motregen, dit veranderde al snel in (natte) sneeuw. Het geplande stads wandeltochtje stopte hierdoor al snel bij een Italiaanse IJswinkel.
's Avonds 12 paar schaatsen slijpen voor de geplande wedstrijden.
De wedstrijd spanning (focus ) werd nu merkbaar...

Zaterdagmorgen om 09:00 opstaan in een witte omgeving en sneeuwschuivers door de straten!
Op het ochtendmenu tosti´s en pannenkoeken! Hierna zijn wij gezamenlijk vertrokken naar de ijsbaan.
De rijders zijn een rustige wedstrijd voorbereiding gestart, voor velen in een nieuwe ambiance.
De internationale wedstrijd was gepland van 13:00 tot 19:00.
Team LIGA was ook van de partij, met een sterk rijdende Margot Boer.
De resultaten vielen voor sommige rijders toch wel iets tegen, de verwachting waren hoog gespannen. René (trainer) vond gezien de inspanningen van voorgaande dagen dat er goed gepresteerd was!
Douchen en uit eten bij "Schnitzel-Heinz", het schaats restaurant van Erfurt!

Zondagmorgen rond 08:00 opstaan, ontbijten en puntjes op de i zetten voor de laatste wedstrijd. Voor de meesten was het een nieuwe ervaring om 2 wedstrijd dagen achter elkaar te mogen rijden. Deze wedstrijd was gepland van 10:00 tot 14:00.
Voor een aantal vielen de tijden misschien tegen, maar de schaats technische verbeteringen waren nu zichtbaar in de wedstrijden.
Uitwerken en auto´s inpakken, daarna de onontkoombare drang om toch 1 keer een van de zeer vele Dönner zaken in Erfurt met een TGL bezoek te vereren.

Hierna richting Loosdrecht vertrokken en rond 21:30 terug op het Lindeplein.

Een uitgebreide foto reportage is te zien (dezelfde link als hieronder): http://www.mijnalbum.nl/Album=CA8FQ3KT

Vanuit TGL oogpunt een zeer geslaagd kamp, waarbij intensief door en met de schaatsers is gewerkt.
De medewerking van Olympisch steunpunt Erfurt en het Thüringer Eissportverband waren optimaal!

Foto´s Trainingskamp Erfurt

Klik hier om naar de foto´s van het trainingskamp in Erfurt te gaan.

Opening schaatseizoen 2012-2013

Op dinsdag 25 september werd het TGL schaatsseizoen geopend met een informatieavond voor leden en ouders. Deze avond is met name bedoeld voor de jongens en meisjes die vanuit het jeugdschaatsen doorstromen naar de trainingsgroep maar ook de oudere leden kregen weer nuttige informatie voor het nieuwe seizoen.
De gehele presentatie van deze avond kunt u lezen op;
http://www.schaatsenloosdrecht.nl/docs/2013/TGL%20Info%20bijeenkomst%202012%20v2.pdf

Op de informatieavond was er ook nog een prijs te vergeven, te weten de PR beker.
Deze beker wordt uitgereikt aan degene die het afgelopen winterseizoen de meeste persoonlijke records heeft gereden. Dit werd een spannende strijd tussen Jill Couturier en Leontien Schoenmaker, waarbij uiteindelijk bleek dat ze beiden 24 records hadden gereden.
Leontien en Jill kregen beiden een blijvende herinnering en mogen de wisselbeker dus delen.

Aan het eind van de avond werden de trainers; René Gerritsen en Jan Oosterink en hulptrainers; Thijs Gerritsen, Erwin Lauppe, Karen Couturier en Jan Visser met een fles wijn bedankt voor hun inzet tijdens het afgelopen zomerseizoen.
Ria Moorman nam hierna afscheid van het TGL bestuur.
Ze kan deze functie niet meer combineren met haar vrijwilligers werk voor andere verengingen.
Met een bos bloemen werd ze bedankt voor haar inzet tijdens de afgelopen jaren.

Zaterdag 29 september ging ijsbaan de Vechtsebanen weer open en konden de TGL leden hun ijstrainingen weer oppakken.